• Mlada pijanistkinja Danica Momirov uspešno položila prijemni ispit i ostvarila svoj veliki san

    Sledeće školske godina mlada pijanistkinja Danica Momirov biće studentkinja prve godine Muzičke akademije u Beogradu, odsek klavir.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mlada pijanistkinja Danica Momirov uspešno položila prijemni ispit i ostvarila svoj veliki san
    Foto: Stanojević

     

    Danica Momirov je uspešno položila prijemni ispit i ostvarila svoj veliki san. Prethodnu školsku godinu završila je kao učenica generacije Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina.

     

    – Prijemni ispit mi nije bio težak, naporno sam se za njega pripremala i jako sam srećna što sam sve uspešno odradila – priča za portal zrenjaninski.com Danica Momirov.

     

    Ljubav prema klaviru i muzici seže od njenog najranijeg detinjstva.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninci ponovo oduševili publiku: Izvrstan nastup Panonike na festivalu u Kotoru

     

    – Živim u Čenti, a na klavir me je usmerio tata, koji me je, sa šest godina, odveo na časove kod profesorice Dijane Miškeljin Bugarski. Dopalo mi se, pa sam školovanje nastavila vanredno u nižoj muzičkoj školi, a onda i redovno u srednjoj, i to kod iste profesorice, što mi je zaista odgovaralo – priča naša sagovornica.

     

    Jako rano je počela da se takmiči na pijanističkim takmičenjima. Kako je vredno učila i vežbala, ni uspesi nisu izostali.

     

    Iz svoje bogate kolekcije priznanja izdvaja prve nagrade na takmičenju mladih pijanista Zrenjanina, kao i na republičkim i međunarodnim nadmetanjima.

     

    – Najdraže nagrade su mi na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije, na kom sam 2017. i 2022. godine osvojila prvo mesto, prvo mesto na međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ 2018, 2020. i 2022. godine, druga nagrada na International competition „Città di Barletta“ u Italiji 2024, prva nagrada na International Music Competition „Città di Cervignano“ u Italiji 2023. i još mnogo drugih nagrada. Pohađala sam i masterklasove Norme Fišer, Aise Iđiri i Valentine Nenaševe. Posebno sam ponosna na nastup sa Zrenjaninskom filharmonijom 2023. godine – priča Danica.

     

    Za postignute rezultate na takmičenjima, Danica je dobitnica nagrade „Dositeja“ za kalendarsku 2021, 2022. i 2023. godinu i nagrađena je na konkursu „Talenti“ Pokrajinske vlade 2020. godine.

     

    Kaže da muziku jako voli. Ako bi morala da bira šta najviše voli da svira, njen izbor bi bio Hajdn i Betoven, Mocart i Delib i, naravno, Šopen.

     

    Sa velikim nestrpljenjem očekuje akademiju, ali do oktobra će uživati u dugom i lepom a, pre svega, zasluženom odmoru.

     

    – Uvek sam imala vremena i za svoja druga interesovanja i ljubavi. Volim da čitam, volim i da se družim. Zato planiram da ovo leto posvetim tome. Naravno, neću zapostaviti klavir jer se vežbanje podrazumeva – ističe Danica.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Dodaje da još ne razmišlja o tome čime će se u budućnosti baviti.

     

    – Jednako me privlače i solistička karijera i posao profesora. Zato ću se prepustiti studiranju, sviranju i videću gde će me to odvesti – završava razgovor naša sagovornica, mlada pijanistkinja Danica Momirov.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin