• LJUBITELJIMA PISANE REČI PREDSTAVIĆE SE BLOGDAN

  ZRENJANIN – Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ organizovaće 23. marta, u 19 časova, književno veče na kojem će se ljubiteljima pisane reči predstaviti Bogdan Stevanović Blogdan, pisac iz Beograda.   Bogdan Stevanović govoriće o svom novom delu „Obloge od mastila“. Knjiga je zbirka koja sadrži  87 priča raspoređenih u sedam poglavlja. Pored većine tekstova sa bloga, u njoj […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  LJUBITELJIMA PISANE REČI PREDSTAVIĆE SE BLOGDAN

  ZRENJANINGradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ organizovaće 23. marta, u 19 časova, književno veče na kojem će se ljubiteljima pisane reči predstaviti Bogdan Stevanović Blogdan, pisac iz Beograda.

   

  Bogdan Stevanović govoriće o svom novom delu „Obloge od mastila“. Knjiga je zbirka koja sadrži  87 priča raspoređenih u sedam poglavlja. Pored većine tekstova sa bloga, u njoj se nalazi i posebno poglavlje „Neobjavljene priče“, koje sadrži sedam tekstova koji nisu bili objavljeni na blogu, već su specijalno napisani za knjigu.

   

  Osim poglavlja „Ogrebotine“, „Ljubav“, „Porodica“, „Balkan“, „Depeše sa Marsa“, „Neobjavaljene priče“ i „Um“, u knjizi se nalaze i svi aforizmi napisani u proteklom periodu od deset godina, koliko je ova knjiga i nastajala.

   

  Bogdan Stevanović Blogdan rođen je u Beogradu 17. decembra 1988. godine. Završio je Trinaestu beogradsku gimnaziju, a nakon toga je diplomirao na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Odseku za turizmologiju.

   

  Posle osnovnih studija pohađao je master studije turističkog novinarstva na Univerzitetu Autonoma u Barseloni. Autor je projekta „Svet dostupan svima“, osnovanog sa ciljem pružanja informacija o turističkim destinacijama osobama koje koriste invalidska kolica. Jedan je od osnivača humanitarnog pokreta „Pokaži malo da ti je stalo“. Izabravši ime Blogdan, od decembra 2014. godine piše istoimeni blog koji je za dve godine okupio više od 100 hiljada pratilaca.

   

  Priče sa bloga prenosili su vodeći onlajn i štampani mediji u zemlji i regionu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Zrenjanin – srpska prestonica kulture 2025. godine

  Radna grupa za pripremu i sprovođenje programa "Prestonica kulture Srbije“ donela je predlog odluke, koji je prihvatila potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković, da Zrenjanin bude […]