• KUD „Taraš“ na najlepši mogući način obeležio prvu godišnjicu postojanja i rada

    KUD „Taraš“, iz istoimenog sela na teritoriji grada Zrenjanina, na najlepši mogući način je, prvim godišnjim koncertom, obeležio godišnjicu postojanja i rada.   Naime, ovo mlado kulturno-umetničko društvo osnovano je decembra prošle godine i vrlo brzo je preporodilo kulturnu scenu u Tarašu, malom banatskom selu sa oko 800 stanovnika.   PROČITAJTE JOŠ: Mladi pesnik Nemanja […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KUD „Taraš“ na najlepši mogući način obeležio prvu godišnjicu postojanja i rada

    KUD „Taraš“, iz istoimenog sela na teritoriji grada Zrenjanina, na najlepši mogući način je, prvim godišnjim koncertom, obeležio godišnjicu postojanja i rada.

     

    Naime, ovo mlado kulturno-umetničko društvo osnovano je decembra prošle godine i vrlo brzo je preporodilo kulturnu scenu u Tarašu, malom banatskom selu sa oko 800 stanovnika.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Mladi pesnik Nemanja Radulj: Priroda je jedna velika inspiracija

     

    – Jako smo srećni što smo posle nepunih godinu dana uspeli da organizujemo godišnji koncert i na najlepši mogući način proslavimo prvi rođendan – kaže za portal zrenjaninski.com predsednik Upravnog odbora KUD „Taraš“ Ljubinko Kojčić.

     

    Grupa entuzijasta odlučila je da mladima u selu omogući da se u slobodno vreme bave nečim lepim kao što su muzika i igra, te da zajedničkim snagama očuvaju tradiciju. Nije lako, ali se već isplatilo, dodaje Kojčić.

     

    – U selu mladi mogu jedino još da treniraju karate, pa su se jako obradovali i vrlo rado počeli da vežbaju u KUD-u – ističe Kojčić.

     

    Kulturno-umetničko društvo „Taraš“ ima 56 igrača. Oni su raspoređeni u dve dečje i jedan izvođački ansambl.

     

     

    Tarašani uživali u igri i pesmi

     

    – Okupili smo se pre manje od godinu dana i već uspeli da izvedemo godišnji koncert – kaže za portal zrenjaninski.com umetnički rukovodilac Darko Čobanov.

     

    Mlađe grupe, koje čine mališani osnovnoškolskog uzrasta, spremili su sedam koreografija, najmlađi dve, a oni nešto stariji pet.

     

    – Najmlađi igraju igre iz zapadne Srbije i srpske igre iz Vojvodine, a oni nešto stariji igre iz zapadne Srbije, Katanku… Izvođački ansambl je pripremio starogradske igre, splet iz Banata, centralne Srbije, Leskovca, Ponišavlja – ističe Čobanov.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Tarašani su uživali u igri i pesmi članova KUD-a, ali i u nastupima gostiju iz Zrenjanina. To što u sali nije bilo slobodnog mesta govori da su meštani na najlepši način nagradili vredan rad i trud članova ovog kulturno-umetničkog društva.

     

    Foto: Dragiša Nadlački i Aleksandra Marovac Cucić

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura