• KUD „Banatski biseri“ iz Farkaždina nastavlja da niže uspehe

  Iako je u pitanju kulturno-umetničko društvo koje intenzivno radi tek nešto više od godinu dana, „Banatski biseri“ poberu simpatije publike i žirija gde god da se pojave.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  KUD „Banatski biseri“ iz Farkaždina nastavlja da niže uspehe
  Foto: KUD "Banatski biseri"

   

  KUD „Banatski biseri“ iz Farkaždina, nakon što je prošlo Opštinsku i Zonsku smotru, plasiralo se na Pokrajinsku smotru folklora. Plasman na viši nivo ostvarila su oba ansambla ovog malog, ali vrednog kulturno-umetničkog društva.

   

  „Zahvalnost za ovaj, za nas veliki uspeh, dugujemo prvenstveno rukovodiocu našeg KUD-a Branislavu Vagneru, koji je u našoj deci prepoznao potencijal i uspeo da za veoma kratko vreme prikaže njihov talenat, a zatim i našim članovima koji sa nestrpljenjem čekaju svaku probu i vredno rade kako bi napredovali“, saopštilo je KUD „Banatski biseri“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: FOTO: Muška vokalna grupa „Panonika“ nastupila u rudniku soli, 125 metara pod zemljom

   

  Članovi ovog društva raduju se postignutom uspehu koji im je, kako kažu, podstrek da u budućnosti rade i trude se još više.

   

  „Želimo da pokažemo da i male sredine, kao što je naša, imaju velike talente koji pre svega vole folklor i sa uživanjem prikazuju svoje umeće na bini. Zbog toga zaslužuju da budu zapaženi, a zaslužuju i svaku pohvalu što sa toliko ljubavi doprinose očuvanju naše tradicije“, navode u ovom kultuno-umetničkom društvu.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Inače, pored KUD-a „Uroš Predić“ iz Orlovata, članovi „Banatskih bisera“, deca mlađeg i starijeg uzrasta osnovne škole, ponosno će predstavljati grad Zrenjanin na 62. Muzičkom festivalu dece Vojvodine, odnosno koncertu folklornih ansambala, koji se održava 26. maja u Vrbasu.

   

  kud banatski biseri
  Foto: KUD „Banatski biseri“

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura