• KREATIVNE RADIONICE ZA KORISNIKE GERONTOLOŠKOG CENTRA

    ZRENJANIN – Narodni muzej Zrenjanin i Gerontološki centar učestvuju u projektu pod nazivom „Umetnošću protiv granica“, autorke Ksenije Mihić, etnološkinje – antropološkinje i kustostinje zrenjaninskog Muzeja.     Projekat traje do decembra ove godine. Zamisao projekta je održavanje kreativnih radionica s korisnicima Gerontološkog centra, na kojima se primenjuju slobodne forme vizuelnog umetničnog izraza.   Važan […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KREATIVNE RADIONICE ZA KORISNIKE GERONTOLOŠKOG CENTRA

    ZRENJANIN – Narodni muzej Zrenjanin i Gerontološki centar učestvuju u projektu pod nazivom „Umetnošću protiv granica“, autorke Ksenije Mihić, etnološkinje – antropološkinje i kustostinje zrenjaninskog Muzeja.

     

    radionica muzej

     

    Projekat traje do decembra ove godine. Zamisao projekta je održavanje kreativnih radionica s korisnicima Gerontološkog centra, na kojima se primenjuju slobodne forme vizuelnog umetničnog izraza.

     

    Važan deo radionica je rad prilagođen slepim i slabovidim osobama. Poduhvat će se realizovati kroz predavanja, radionica i izložbe. Uvod u projekat bilo je predavanje „Narodna umetnost ‒ vez i ornamentika“ Rajke Grubić, muzejske savetnice, kojem je prisustvovalo oko dvadesetak korisnika i radna terapeutkinja Gerontološkog centra Brigita Međo, koja organizuje i vodi socijalne i kulturne aktivnosti u Domu.

     

    Planirano je šest radionica koje vodi Milan Grahovac, akademski slikar i kustos Narodnog muzeja Zrenjanin.

     

    Na prvim dvema radionicama učesnici su radili slobodne forme izraza etnoloških motiva, i za to su koristili fotografije iz kataloga Etnološkog odeljenja Narodnog muzeja. Na trećoj radionici učesnici su modelovali etnološke predmete u glini, na kojima su stavljali razne predmete od drugačijeg materijala.

     

    Kada se završi šesta radionica, biraće se radovi za izložbu, koja je i krajnji rezultat. Izložba korisnika biće predstavljena u Malom salonu Muzeja, a na njoj će se moći videti dva izraza, jedan koji su učesnici radili ranije, i drugi koji je rađen na radionici.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura