• Koncert gudačkog kvarteta „Giovani Artisti“ u Rimokatoličkoj katedrali

  Povodom desetogodišnjice smrti kompozitora i muzikologa Emila Petrovića, gudački kvartet „Giovani Artisti“ iz Segedina izvešće spomen-koncert u sredu, 30. juna, u 20 časova, u Rimokatoličkoj katedrali u Zrenjaninu.   Na programu su dela Emila Petrovića, koji je rođen u Velikom Bečkereku, 9. februara 1930. godine, a koji je živeo i stvarao u Budimpešti, gde je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Koncert gudačkog kvarteta „Giovani Artisti“ u Rimokatoličkoj katedrali

  Povodom desetogodišnjice smrti kompozitora i muzikologa Emila Petrovića, gudački kvartet „Giovani Artisti“ iz Segedina izvešće spomen-koncert u sredu, 30. juna, u 20 časova, u Rimokatoličkoj katedrali u Zrenjaninu.

   

  Na programu su dela Emila Petrovića, koji je rođen u Velikom Bečkereku, 9. februara 1930. godine, a koji je živeo i stvarao u Budimpešti, gde je i umro 30. juna 2011.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Slika “Seoski predeo” vodila se kao nestala, sada će se naći pred publikom

   

  Bio je profesor Muzičke akademije „Franc List“ i direktor Mađarske državne opere u Budimpešti.

   

  Gudački kvartet „Giovani Artisti“ je osnovan 2013. godine sa ciljem da mladim umetnicima pruži mogućnost predstavljanja pred ljubiteljima ozbiljne muzike.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura