• KNJIGA ZA VIKEND: Nova književna preporuka Bojana Mihajlova

    Da su nedovršavanja započetih knjiga stvar koja se događa, svedoči naša ovonedeljna preporuka. Za naš portal Bojan Mihajlov pisao je o „Putovanju u Mali Dribling“ Bila Brajsona, knjizi koju je započeo krajem prethodne godine, ali je još uvek nije dovršio.   “ –  Napiši mi preporuku, tražila je. Za šta? – pitao sam jer nisam […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: Nova književna preporuka Bojana Mihajlova

    Da su nedovršavanja započetih knjiga stvar koja se događa, svedoči naša ovonedeljna preporuka. Za naš portal Bojan Mihajlov pisao je o „Putovanju u Mali Dribling“ Bila Brajsona, knjizi koju je započeo krajem prethodne godine, ali je još uvek nije dovršio.

     

    “ –  Napiši mi preporuku, tražila je.

    Za šta? – pitao sam jer nisam pročitao ništa stanovito vreme.

    Napiši za pola Brajsona.

     

    Naime, trebalo je da Novu godinu čekamo u Africi i na putu do aerodroma shvatio sam da mi je kod kuće ostao „Timor mortis“ koji sam planirao da čitam tokom odmora. Nisam se posebno uzrujao, jer znao sam da na „Tesli“ imam „Laguninu“ knjižaru i Aleksandru za preporuku. Jedna od dve preporučene knjige je bila „Putovanje u Mali Dribling“ Bila Brajsona.

     

    Međutim, Afrika je bila fantastična, a knjiga mi nije bila posebno zanimljiva, pa sam stigao samo do polovine. Otud i ova preporuka za pola knjige.

     

    Elem, Brajson se pre dvadesetak godina nedeljama vozikao automobilom po Engleskoj kako bi se oprostio od nje i otišao u SAD, nakon čega je napisao „Beleške sa malog ostrva“ – putopisnu knjigu koja je kod čitalaca dobro prošla, što zbog odličnih putopisa, što zbog karakterističnog engleskog humora pripovedača, koji je usvojio dotadašnjim boravkom na ostrvu. Dve decenije kasnije piše nastavak, koji je i zanimljiv do polovine, ali od polovine prestaje da drži pažnju, šale liče jedna drugoj i polako se gubi interesovanje za opis sledećeg mesta u kojem će Bil izaći iz autobusa, voza ili renta car-a.

     

    Ukoliko idete na neki kraći odmor i imate vremena za čitanje samo polovine knjige, „Putovanje u Mali Dribling“ je pun pogodak!“

     

    Priredila: Aleksandra Idvorjan

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura