• IZLOŽBA RADOVA SA SUSRETA SLIKARA SRBIJE

    ZRENJANIN – U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 3. oktobra, u 19 časova, biće otvorena izložba radova sa 16. zrenjaninskog susreta slikara Srbije. Ova izložba, koja se sada već tradicionalno organizuje, obuhvata najbolje likovne radove sa susreta i trajaće sedam dana. Na ovogodišnji konkurs prispela su 102 rada, od 83 autora iz nekoliko […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IZLOŽBA RADOVA SA SUSRETA SLIKARA SRBIJE

    ZRENJANIN – U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 3. oktobra, u 19 časova, biće otvorena izložba radova sa 16. zrenjaninskog susreta slikara Srbije. Ova izložba, koja se sada već tradicionalno organizuje, obuhvata najbolje likovne radove sa susreta i trajaće sedam dana.

    Jedan od radova koji će biti izložen
    Jedan od radova koji će biti izložen

    Na ovogodišnji konkurs prispela su 102 rada, od 83 autora iz nekoliko gradova Srbije. Ovogodišnji stručni žiri, u kojem su bili Milan Grahovac, slikar i grafičar, i Biljana Dimkić Krčmar, istoričar umetnosti, odabrao je 64 rada za izlaganje.

    Glavna nagrada ove izložbe, „Zlatna paleta“, pripala je novosadskoj umetnici Miri Kukić, članici ULS iz tog grada, a nagrada „Sloboda stvaranja – Dragutin Ančić“, njenoj sugrađanki Ani Berček, iz udruženja PE-ART.

    Žiri je dodelio još šest pohvala koje su pripale Zlati Kerečki iz Zemuna, Miroslavu Kruniću i Blaženki Kaldesić Blagojević iz Novog Sada, kao i Sonji Stankov, Radislavi Bogaroški i Bošku Iviću iz zrenjaninskog ULAZ-a.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura