• Izložba „Diary of suffering“: Likovna umetnica Marina Bojanić izlaže u svom gradu

    Izložba „Diary of suffering“ likovne umetnice Marine Bojanić biće otvorena u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina u petak, 8. marta, u 19 časova. Izložba će trajati do 21. marta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba „Diary of suffering“: Likovna umetnica Marina Bojanić izlaže u svom gradu
    Foto: Marina Bojanić/Galerija ALUZ

     

    Govoreći o izložbi čija je autorka Marina Bojanić, istoričarka umetnosti Ana Stanar se zapitala koliko je trnovit put do figuralne apstrakcije, ako narativ počinje školskim crtežom, detaljnom studijom i opisom karaktera.

     

    – Nameće se pitanje, a odgovora se pribojavamo. Ozbiljna (zabrinuta ili ravnodušna?) lica modela kao nagoveštaj proživljene drame sa kojom je lako poistovetiti se. I da li je više zastrašujuće ono što se vidi, ili ono što se naslućuje? Stepenovanje straha kroz jecaj, vapaj, nemoć, teskobu, granicu izdržljivosti, ali i veru, snagu, borbu i večitog Feniksa. Frida Kalo našeg (mračnog) doba pod scenskim reflektorom sklanja se u senku koju sama kreira crtežom i bojom. Njena lična ekspresija svakog ponaosob hvata za ruku i vodi kroz svoj intimni lavirint, u šetnju nakon koje je nemoguće ne zamisliti se, ne osvrnuti se, i mudro odabrati dalji pravac kretanja – rekla je o izložbi istoričarka umetnosti Ana Stanar.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Vukosava Popović je bila beskompromisni borac za očuvanje Bečkerečke ćuprije

     

    Marina Bojanić je rođena u Zrenjaninu 1996. godine. Završila je srednju ekonomsku školu. Osnovne akademske studije završila je 2022. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na studijskom progamu Likovne umetnosti, modul: Slikarstvo. Upisala je master studije kod mentorke profesorke Biljane Jevtić i diplomirala 2023.

     

    Realizovala je pet samostalnih i učestvovala na više od deset kolektivnih izložbi i sedam umetničkih kolonija.

     

    Članica je Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Galerija ALUZ se nalazi u zgradi Narodnog muzeja Zrenjanin. Radno vreme galerije od 11. do 15. marta je od 20 do 22 sata, a od 18. do 21. marta od 18 do 21 čas.

     

    marina bojanić
    Foto: Marina Bojanić/Galerija ALUZ

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura