• Izložba „Diary of suffering“: Likovna umetnica Marina Bojanić izlaže u svom gradu

  Izložba „Diary of suffering“ likovne umetnice Marine Bojanić biće otvorena u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina u petak, 8. marta, u 19 časova. Izložba će trajati do 21. marta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izložba „Diary of suffering“: Likovna umetnica Marina Bojanić izlaže u svom gradu
  Foto: Marina Bojanić/Galerija ALUZ

   

  Govoreći o izložbi čija je autorka Marina Bojanić, istoričarka umetnosti Ana Stanar se zapitala koliko je trnovit put do figuralne apstrakcije, ako narativ počinje školskim crtežom, detaljnom studijom i opisom karaktera.

   

  – Nameće se pitanje, a odgovora se pribojavamo. Ozbiljna (zabrinuta ili ravnodušna?) lica modela kao nagoveštaj proživljene drame sa kojom je lako poistovetiti se. I da li je više zastrašujuće ono što se vidi, ili ono što se naslućuje? Stepenovanje straha kroz jecaj, vapaj, nemoć, teskobu, granicu izdržljivosti, ali i veru, snagu, borbu i večitog Feniksa. Frida Kalo našeg (mračnog) doba pod scenskim reflektorom sklanja se u senku koju sama kreira crtežom i bojom. Njena lična ekspresija svakog ponaosob hvata za ruku i vodi kroz svoj intimni lavirint, u šetnju nakon koje je nemoguće ne zamisliti se, ne osvrnuti se, i mudro odabrati dalji pravac kretanja – rekla je o izložbi istoričarka umetnosti Ana Stanar.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Vukosava Popović je bila beskompromisni borac za očuvanje Bečkerečke ćuprije

   

  Marina Bojanić je rođena u Zrenjaninu 1996. godine. Završila je srednju ekonomsku školu. Osnovne akademske studije završila je 2022. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na studijskom progamu Likovne umetnosti, modul: Slikarstvo. Upisala je master studije kod mentorke profesorke Biljane Jevtić i diplomirala 2023.

   

  Realizovala je pet samostalnih i učestvovala na više od deset kolektivnih izložbi i sedam umetničkih kolonija.

   

  Članica je Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Galerija ALUZ se nalazi u zgradi Narodnog muzeja Zrenjanin. Radno vreme galerije od 11. do 15. marta je od 20 do 22 sata, a od 18. do 21. marta od 18 do 21 čas.

   

  marina bojanić
  Foto: Marina Bojanić/Galerija ALUZ

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura