• Izložba „5 priča“ poručuje publici: Pratite svoje snove! (Foto)

  Nesvakidašnja izložba pod nazivom „5 priča“, čiji je autor umetnik koji koristi pseudonim Miliseknd, svečano je otvorena sinoć u Savremenoj galeriji Zrenjanin. Izložbu je otvorio poznati influenser Andrija Milivojević, poznatiji kao Wajwai.   Audio-vizuelna izložba „5 priča“ je interaktivne prirode, pa su posetioci direktno povezani sa radom. Miliseknd je kroz pet priča predstavio koncepte koji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izložba „5 priča“ poručuje publici: Pratite svoje snove! (Foto)

  Nesvakidašnja izložba pod nazivom „5 priča“, čiji je autor umetnik koji koristi pseudonim Miliseknd, svečano je otvorena sinoć u Savremenoj galeriji Zrenjanin. Izložbu je otvorio poznati influenser Andrija Milivojević, poznatiji kao Wajwai.

   

  Audio-vizuelna izložba „5 priča“ je interaktivne prirode, pa su posetioci direktno povezani sa radom. Miliseknd je kroz pet priča predstavio koncepte koji su ga promenili kao umetnika i kao osobu, kao i njegov pogled na zemlju u kojoj je odrastao. Autor je to učinio u nadi da će priče podstaći publiku da postavlja pitanja, razmišlja kritično i ukoliko ima strast za kojom žudi, ali je u nedomici, da je prati svim srcem.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Radoslav Milenković vraća Čehova na Dramsku scenu Narodnog pozorišta

   

  – Poruka cele ove izložbe jeste da pratite svoje snove i da bilo ko, ako vam kaže šta možete a šta ne, nije u pravu. To je samo pogled iz njegove perspektive. Ovo je poruka prvenstveno mladima, ali i starijima, da svi treba da pratimo svoje snove i da i mali čovek može da postigne šta god hoće, iako se nalazi u ovakvom okruženju u kakvom se nalazi – istakao je Wajwai.

   

  On je dodao da autor nije mogao da prisustvuje otvaranju izložbe jer se nalazi u Americi, gde prati svoje snove.

   

   

  Miliseknd: Gledajte sebe u oči

   

  Prilikom najave izložbe, Miliseknd je rekao da će publika, u okviru galerije, zapaziti objekte napravljene od ogledala.

   

  – Za svaki objekat (piramidu) uvezana je jedna priča. Svaka priča je obeležena brojem. Svaka sledeća u nizu je rezultat prethodne. Sve zajedno čine jednu celinu. Želim da dok slušate priču vidite sebe. Želim da čujete priču sami, bez drugih uticaja. Gledajte sebe u oči. Vi ste deo priče – poručio je autor.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Ova nesvakidašnja i zanimljiva izložba pred zrenjaninskom publikom biće do 16. marta.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Foto dana