• Hor „Hašira“ održaće koncert u Rimokatoličkoj katedrali

  Hor „Hašira“ održaće koncert u Rimokatoličkoj katedrali u Zrenjaninu, u četvrtak, 27. oktobra, s početkom u 19.30 časova. Koncert organizuje Jevrejska opština Zrenjanin, u saradnji sa Katoličkom crkvom, a u okviru ovogodišnje manifestacije „Evropski dani jevrejske kulture“.   Dirigentkinja je Vesna Kesić Krsmanović, a klavirska pratnja Julija Bal. Kao solisti će nastupiti Milica Palček (sopran) […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Hor „Hašira“ održaće koncert u Rimokatoličkoj katedrali

  Hor „Hašira“ održaće koncert u Rimokatoličkoj katedrali u Zrenjaninu, u četvrtak, 27. oktobra, s početkom u 19.30 časova. Koncert organizuje Jevrejska opština Zrenjanin, u saradnji sa Katoličkom crkvom, a u okviru ovogodišnje manifestacije „Evropski dani jevrejske kulture“.

   

  Dirigentkinja je Vesna Kesić Krsmanović, a klavirska pratnja Julija Bal. Kao solisti će nastupiti Milica Palček (sopran) i Aleksandar Tkalec (tenor). Na perkusijama će nastupiti Vladimir Stojković.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Umetnički par diSTRUKTURA putovanje po Evropi pretočio u akvarele

   

  Na programu su dela Mocarta, Mokranjca, Bortnjanskog, tradicionalne aškenaske i sefardske…

   

  Ulaz je slobodan.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Hor „Hašira“ iz Novog Sada je osnovan 1993. godine s namerom da nastavi tradiciju istoimenog hora koji je delovao između dva svetska rata i sa zadatkom da neguje jevrejsku duhovnu i svetovnu, kao i domaću i stranu horsku muziku. Sledeće godine ovaj amaterski mešoviti hor obeležava 30 godina uspešnog rada.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura