• Franji Petrinoviću i Selimiru Raduloviću nagrada „Teodor Pavlović“

  Žiri u sastavu Sava Damjanov (predsednik), Srđan Šljukić i Radovan Vlahović doneo je jednoglasnu odluku da nagrada „Teodor Pavlović” za najbolju knjigu pripadne Franji Petrinoviću za knjigu „Konačni izveštaji o ravnoteži”. Nagrada „Teodor Pavlović” za životno delo dodeljena je književniku Selimiru Raduloviću.   Franja Petrinović (Novi Slankamen, 1957) je srpski književnik, književni kritičar i urednik […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Franji Petrinoviću i Selimiru Raduloviću nagrada „Teodor Pavlović“

  Žiri u sastavu Sava Damjanov (predsednik), Srđan Šljukić i Radovan Vlahović doneo je jednoglasnu odluku da nagrada „Teodor Pavlović” za najbolju knjigu pripadne Franji Petrinoviću za knjigu „Konačni izveštaji o ravnoteži”. Nagrada „Teodor Pavlović” za životno delo dodeljena je književniku Selimiru Raduloviću.

   

  Franja Petrinović (Novi Slankamen, 1957) je srpski književnik, književni kritičar i urednik književnih časopisa. Studirao je u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Objavio je više romana i eseja. Član je Upravnog odbora Društva književnika Vojvodine. Bio je urednik časopisa „Polja”, novinar kulturne rubrike lista „Dnevnik“ i urednik u izdavačkom preduzeću „Stilos”. Dobitnik je više književnih priznanja.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ilija Bakić dobitnik novoustanovljene književne nagrade “Bogdan Čiplić”

   

  Selimir Radulović (Cetinje, 1953) objavio je deset pesničkih knjiga. Autor je pet antologija/hrestomatija. Knjige izabranih pesama objavljene su mu na makedonskom, ruskom, grčkom i nemačkom jeziku. Upravnik je Biblioteke Matice srpske. Živi u Novom Sadu.

   

  Nagrade će Petrinoviću i Raduloviću biti uručene u petak, 1. oktobra, u Banatskom kulturnom centru.

   

  Nagrade se dodeljuju u okviru manifestacije „Dani Teodora Pavlovića“, koju organizuje Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa, u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Opštine Novi Bečej.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Manifestacija će se održati po dvadeset i drugi put u Novom Miloševu od 25. septembra do 1. oktobra.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Zrenjanin – srpska prestonica kulture 2025. godine

  Radna grupa za pripremu i sprovođenje programa "Prestonica kulture Srbije“ donela je predlog odluke, koji je prihvatila potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković, da Zrenjanin bude […]