• Danijela Popović debitovala na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu

    Danijela Popović, devojačko Kondić, debitovala je u ulozi Rozalinde u opereti „Slepi miš“ Johana Štrausa, koja je nedavno premijerno izvedena na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Danijela Popović debitovala na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu
    Foto: Privatna arhiva

     

    Debi na daskama koje život znače, pa još u glavnoj ulozi, lep je povod za razgovor sa ovom talentovanom Zrenjaninkom, bivšom učenicom solo pevanja u klasi profesorice Ane Aleksić Šajrer, sada studentkinjom Fakulteta muzičke umetnosti u klasi profesorice Ljudmile Gros Popović.

     

    Iako je oduvek znala čime želi da se bavi u životu, Danijela Popović je u Zrenjaninu završila dve srednje škole.

     

    PROČITAJTE JOŠ: U Zrenjaninu obeležene tri decenije od otvaranja Pozorišnog kluba „Zeleno zvono“

     

    – Oduvek sam volela da pevam i kada bi me neko pitao, od kad si primetila da znaš da pevaš, moj odgovor bi bio od kada znam za sebe od tada i pevam. Oduvek sam znala „šta ću biti kad porastem“, pevačica i glumica, tako da sam operom spojila te dve grane umetnosti. Moj kapacitet i talenat otkrila je profesorka Ana Aleksić Šajrer, u čijoj sam klasi završila i nižu i srednju muzičku školu u Zrenjaninu. Školovanje u Zrenjaninu, s obzirom na to da sam u isto vreme pored srednje muzičke završavala i Ekonomsko-trgovinsku školu „Jovan Trajković“, smer pravni tehničar, bilo je interesantno ali i naporno. Iako nije bilo lako, taj će mi period u životu ostati u najlepšem sećanju – priča za portal zrenjaninski.com Danijela Popović.

     

    danijela popović
    Foto: Privatna arhiva

     

    Po završetku školovanja u Zrenjaninu, Danijela je položila prijemni ispit na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Prve dve godine bila je u klasi profesorke Višnje Pavlović Drakulić, a sledeće dve u klasi profesorke Ljudmile Gros Popović. Danas je Danijela diplomirani muzički umetnik koji završava master studije u klasi profesorke Ljudmile Gros Popović.

     

    – Opereta „Slepi miš“ Johana Štrausa bila je osmišljena kao univerzitetski projekat fakulteta koji pripadaju univerzitetu umetnosti u Beogradu. Mi smo ovu operetu obrađivali kao redovan predmet operskog studija fakulteta gde sam se uhvatila u koštac sa ozbiljnim zadatkom, naučiti glavnu ulogu odnosno Rozalindu. Operetu smo obrađivali od druge polovine januara ove godine, tako da mogu reći da sam mnogo ponosna na sve nas što smo za tako kratko vreme uspeli da uradimo jedan ozbiljan posao. Prilika koja mi je pružena za mene je veoma značajna, a samim tim i posebna jer je to bio moj debi na velikoj sceni Narodnog pozorišta uz orkestar i hor i, naravno, uz moje divne kolege na sceni – nastavlja Danijela. 

     

    Nastup je prošao najbolje moguće, a publika je ovacijama ispratila izvođače sa scene.

     

    – Mislim da smo svi, pa i ja, na neki način prevazišli sami sebe na sceni. To je ipak mesto gde svi živimo neki drugi život. Daske koje stvarno život znače teraju nas da damo 150 odsto sebe. Osećaj je neopisiv posebno kad na kraju od publike dobijete nagradu. Aplauz me je pogodio na neverovatan način. Taj aplauz za mene je bio dokaz da se snovi ipak ostvaruju uz rad i trud. Talenat je dar od Boga koji mi svojim zalaganjem vodimo kroz karijeru, nikad ne zaboravljajući ko nam ga je dao – kaže Danijela.

     

    danijela popović
    Foto: Privatna arhiva

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Utisci sa debija se polako sležu, a planovi nastavljaju da se ostvaruju.

     

    – Planiram da završim master studije i da se posvetim sebi, svojoj porodici, pa i svojoj karijeri. Volela bih da što više vremena provodim na pozorišnim daskama i da nastavim sa usavršavanjem i unapređivanjem svog instrumenta. Želja mi je da upišem specijalističke studije u Beogradu. A životni moto za mene je biti ostvaren na svim poljima, a očuvati duševni mir kao i sreću i blagostanje u sebi – završava razgovor Danijela Popović.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura