• Četiri predstave na pozorišnom repertoaru do kraja ove nedelje

  Predstava „Ona“ biće izvedena u četvrtak, 30. januara, u 20 časova, na Sceni „Todor Manojlović”, najavljeno je iz Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.   Predstava „Ona“ govori o razumevanju i nerazumevanju sebe. O izlasku iz „mlakog transa“ svakodnevice i ulasku u svoj unutrašnji svet. O razumevanju stvari koje izgledaju samorazumljive. O kontaktu sa sobom. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Četiri predstave na pozorišnom repertoaru do kraja ove nedelje

  Predstava „Ona“ biće izvedena u četvrtak, 30. januara, u 20 časova, na Sceni „Todor Manojlović”, najavljeno je iz Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

   

  Predstava „Ona“ govori o razumevanju i nerazumevanju sebe. O izlasku iz „mlakog transa“ svakodnevice i ulasku u svoj unutrašnji svet. O razumevanju stvari koje izgledaju samorazumljive. O kontaktu sa sobom. O otkrivanju i sagledavanju sopstvenog života.

   

  Hana je žena tridesetih godina i, nakon saobraćajnog udesa, kreće u potragu za sopstvenim identitetom. Misao se ne da smiriti, ona se lomi, proživljava krize i na koju god stranu da krene, druga strana nudi drugačiji vid spoznaje.

   

  Igraju Jelena Đulvezan i Alisa Lacko.

   

  Pročitajte još: Fototeka u Zrenjaninu – novo odeljenje u ovdašnjem Narodnom muzeju

   

  SLOBODNE ŽENE BALKANSKE

   

  Na ovonedeljnom pozorišnom repertoaru nalazi se i duodrama „Slobodne žene balkanske“. Predstava će biti odigrana na Velikoj sceni u petak, 31. januara, u 20 časova.

   

  Na pruzi Beograd – Bar, dve žene žive sudbine svoje otadžbine. Švercerka i patriota, svaka sa svojom idejom, sa svojom mukom, a obe su žene od duha i srca…

   

  Igraju Snežana Kovačev Čelar i Vesna Varićak.

   

  ivica i marica
  „Ivica i Marica“ (Foto: NP „Toša Jovanović“)

   

  IVICA I MARICA

   

  U subotu, 1. februara, u 11 časova, na Lutkarskoj sceni će biti izvedena predstava „Ivica i Marica“.

   

  Ispričati „Ivicu i Maricu”, po nekima jednu od najsurovijih bajki, u kojoj je dvoje male dece prepušteno zloj maćehi, nemarnom ocu i strašnoj veštici, izazovno je. Izazovno je samim tim što je ovakav tretman  dece, na žalost, u sadašnjem trenutku nešto što je postalo svakodnevno. Zle maćehe kao žene koje su posvećene same sebi i svom izgledu, zauzeti očevi kojima je jedina preokupacija preživljavanje i strašne veštice kao pretnja svim naizgled šarenim i primamljivim stvarima kojima smo okruženi, a koje su u svojoj suštini prazne i opasne. U takvom svetu, Ivica i Marica u zrenjaninskoj predstavi postaju odlučni, hrabri, snalažljivi i pametni. Oni ne uče samo šta je zlo, oni uče i na koji način da se izbore sa njim. Isključivo svojom veštinom i verom u sebe.

   

  Igraju: Snežana Popov, Tatjana Barać, Oglica Trbojević Kostić, Andrija Poša, Danilo Mihnjević i Kristian Kardoš.

   

  gospodin mokinpot
  „Gospodin Mokinpot“ (Foto: NP „Toša Jovanović“)

   

  GOSPODIN MOKINPOT

   

  Istog dana, dakle u subotu, ali od 20 sati, na Dramskoj sceni, biće odigran pozorišni komad „Gospodin Mokinpot (Izbavljenje iz patnje)“.

   

  Peter Vajs je o patnjama gospodina Mokinpota pisao u bitno drugačijim okolnostima od današnjih (šezdesetih godina 20. veka). Danas, gospodin Mokinpot je tu, među nama. Samo se treba malo bolje zagledati, u susednoj kancelariji, u komšiluku, u svakome od nas.

   

  Uloge tumače Jovan Torački, Mirko Pantelić, Nataša Ilin, Stefan Juanin, Dejan Karlečik i drugi.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin