• Banatski kulturni centar organizuje manifestaciju „Pesnička republika“

  Banatski kulturni centar po četvrti put organizuje književnu manifestaciju „Pesnička republika“, uz poziv pesnicima da učestvuju u pesničkom maratonu.   Pesnicima je upućen apel i da konkurišu za nagradu „Gramata Pesničke republike za propuštenu priliku“. Nagrada se dodeljuje za knjigu koja je objavljena u poslednjih 50 godina, a nije bila nagrađena.   – Svi zainteresovani […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Banatski kulturni centar organizuje manifestaciju „Pesnička republika“

  Banatski kulturni centar po četvrti put organizuje književnu manifestaciju „Pesnička republika“, uz poziv pesnicima da učestvuju u pesničkom maratonu.

   

  Pesnicima je upućen apel i da konkurišu za nagradu „Gramata Pesničke republike za propuštenu priliku“. Nagrada se dodeljuje za knjigu koja je objavljena u poslednjih 50 godina, a nije bila nagrađena.

   

  – Svi zainteresovani pesnici, državljani „Pesničke republike“, kao i svi oni koji to žele da postanu, treba da pošalju jednu svoju pesmu. Time se prijavljuju za učešće na pesničkom maratonu. Kako je „Pesnička republika“ proistekla iz Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala, ovogodišnji festivalski pobednik, u konkurenciji 500 pesnika iz 30 država, biće proglašen u okviru programa manifestacije. Ona će se održati 23. novembra u Novom Miloševu – najavljuje direktor Banatskog kulturnog centra Radovan Vlahović.

   

  Ovogodišnji slogan manifestacije glasi „Svet treba da peva, a ne da ratuje“. Manifestaciju je podržala i Opština Novi Bečej.

   

  Pročitajte još: Izdavačka kuća Laguna dobila prestižnu nagradu za najboljeg izdavača

   

  Na konkurs za „Gramatu Pesničke republike“ potrebno je poslati jedan primerak knjige, objavljene u poslednjih 50 godina, koja je propustila priliku da dobije neku od velikih i relevantnih nagrada. Knjigu treba poslati zajedno sa pismenim predlogom udruženja, institucije ili individualnih predlagača, i to najmanje troje. Knjigu treba poslati na adresu Banatskog kulturnog centra, do 15. novembru. Nagrada će biti dodeljena na dan manifestacije 23. novembra.

   

  O nagradi odlučuju osnivač, predsednik i vlada „Pesničke republike“, u sastavu Radovan Vlahović, Simon Grabovac, Zoran Đerić, Franja Petrinović, Goran Ibrajter, Jovan Gvero i Senka Vlahović.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura