• Reciklaža ambalažnog otpada donosi do 25% popusta u Idea i Roda prodavnicama

  Ambalaže Coca-Cola, Carlsberg, Imlek, Rauch, Nektar, Red Bull i Knjaz Miloš proizvoda, kupljene u Roda i Idea prodajnim objektima u Zrenjaninu i označene nalepnicom sa kodom i natpisom „RECIKLIRAJ“, moguće je vratiti i odložiti u pametne uređaje za reciklažu koji se nalaze na lokacijama širom Zrenjanina. Zauzvrat, odgovorni građani mogu da ostvare i do 25% […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Reciklaža ambalažnog otpada donosi do 25% popusta u Idea i Roda prodavnicama

  Ambalaže Coca-Cola, Carlsberg, Imlek, Rauch, Nektar, Red Bull i Knjaz Miloš proizvoda, kupljene u Roda i Idea prodajnim objektima u Zrenjaninu i označene nalepnicom sa kodom i natpisom „RECIKLIRAJ“, moguće je vratiti i odložiti u pametne uređaje za reciklažu koji se nalaze na lokacijama širom Zrenjanina. Zauzvrat, odgovorni građani mogu da ostvare i do 25% popusta pri narednoj kupovini. Najvrednije reciklere očekuju i druge nagrade u mesecima koji slede.

   

  Nakon ubacivanja, na ekranu uređaja će se pojaviti jedinstveni kod koji je potrebno uneti putem ličnog naloga u Solagro aplikaciji. Softver prati broj ukupno odložene ambalaže i korisniku dodeljuje bodove koji će se očitavati na njegovom nalogu. Oni se mogu zameniti za vaučere od 15% do 25% na artikl po izboru.

   

  Popusti se ostvaruju na prodajnim kasama Idea i Roda prodavnica. Kasiri skeniranjem koda u aplikaciji automatski primenjuju popust na odabrani artikal. Trajanje vaučera je 7 dana od trenutka kada se on aktivira. Dotad prikupljeni bodovi nemaju istek roka i mogu se zameniti za vaučer u bilo kom trenutku.

   

  Pametni uređaji za reciklažu nalaze se u četiri IDEA prodavnice (IDEA Super, Ulica Miletićeva 86, IDEA Ulica Jevrejska, IDEA Ulica vojvode Petra Bojovića, IDEA Ulica Tihomira Ostojića), u Roda hipermarktetu u Ulici Pere Dobrinović i na šest javnih lokacija u gradu u kioscima (MZ Bagljaš, Ulica 20. oktobra, MZ „Dositej Obradović“, Ulica Marka Oreškovića, Kulturni centar, Ulica Narodne omladine, Stara gradska pijaca, Ulica dr Miroslava Tirše, MZ „Zeleno polje“, Ulica Šumadijska, Žitni trg) i na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“.

   

  reciklaža ambalažnog otpada u idea i roda marketima

   

  Akcija u okviru projekta „Pametno recikliraj“

   

  Ova akcija sprovodi se u okviru projekta „Pametno recikliraj“, koji kroz program develoPPP nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), zajednički sprovode GIZ i Ball Packaging, Sekopak, Solagro Smart Recycling, Mercator-S i Reverse Logistics Group, u saradnji sa NALED-om i Recan Fondacijom – Svaka limenka se računa. Projekat su podržali Coca-Cola HBC, Carlsberg, Imlek, Rauch, Nectar Group, Red Bull i Knjaz Miloš. Zbog toga su samo proizvodi ovih kompanija označeni nalepnicom „RECIKLIRAJ“ i odlažu se u pametne uređaje.

   

  Neoznačena ambalaža ne može se ubacivati u mašine za reciklažu. Građani koji žele da recikliraju, pored pametnih uređaja na šest javnih lokacija u gradu, mogu naći i specijalne kante za prikupljanje. Tamo mogu odložiti sve vrste ambalažnog otpada.

   

  reciklaža ambalažnog otpada u idea i roda marketima

   

  Motivisati građane da se više uključe u proces reciklaže

   

  Ideja projekta je da, kroz model nagrađivanja, motiviše građane da se više uključe u proces reciklaže, koristeći pametnu tehnologiju koja prati ambalažu od momenta puštanja na tržište do momenta reciklaže.

   

  Veći stepen reciklaže danas je veoma značajan i neophodan. Prema statistici, naime, u poslednjih 50 godina utrošeno je više prirodnih resursa nego ikad dosad. Prema Izveštaju o stanju životne sredine u Republici Srbiji za 2021, iza prosečnog građanina svakodnevno je ostajalo po 1,15 kilograma otpada. Činjenica da se godišnje proizvede gotovo tri miliona tona komunalnog otpada, a reciklira svega 16-17%, posebno je zabrinjavajuća kada se uzme u obzir da je procenat reciklaže u zemljama Evropske unije dostigao već 60%.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Projekti poput ovog u Zrenjaninu usmereni su na podizanje svesti o značaju reciklaže, usvajanju novih tehnologija i propisa koji bi uredili ovu oblast, kako bi Srbija uskoro mogla da dostigne druge evropske zemlje. U tome je pored države, jednako važna i uloga građana.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Marketing