• Dušeci koji rešavaju problem tokom dugog bolovanja

  Antidekubitni dušek kao medicinsko sredstvo neophodan je za što bolje lečenje ljudskog tela od mnogih stanja, pogotovo ako osoba mora dugo vremena da provodi u ležanju. Iako su neophodni za što bolje i brže ozdravljenje, moramo napomenuti da nisu svi dušeci ove vrste istog kvaliteta i ne mogu svi u istoj meri imati pozitivne rezultate. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dušeci koji rešavaju problem tokom dugog bolovanja

  Antidekubitni dušek kao medicinsko sredstvo neophodan je za što bolje lečenje ljudskog tela od mnogih stanja, pogotovo ako osoba mora dugo vremena da provodi u ležanju. Iako su neophodni za što bolje i brže ozdravljenje, moramo napomenuti da nisu svi dušeci ove vrste istog kvaliteta i ne mogu svi u istoj meri imati pozitivne rezultate. Pri biranju ovakvih medicinskih sredstava obratite pažnju i izaberite samo one koji su napravljeni od najboljeg materijala. Provereno najbolje antidekubitne dušeke, ali i brojna druga medicinska sredstva i ortopedska pomagala možete pronaći u Galena Medic.

   

  Šta je antidekubitni dušek i kome je namenjen?

   

  Antidekubit dušek je neophodno medicinsko sredstvo koje je prvenstveno namenjeno pacijentima čije medicinsko stanje zahteva duže ležanje u krevetu. Posledice dugog ležanja mogu dovesti do ozbiljnih posledica. Među njima su otvorene rane u predelu leđa, nogu, laktova, potiljka i zadnjice. Zbog toga bi pacijente koji leže trebalo okretati na svakih 45 minuta, i danju i noću, kako ne bi došlo do stvaranja rana.

   

  Bez posedovanja antidekubitnih dušeka ovo bi moglo biti dosta naporno i za pacijenta ali i za ukućane koji bi morali danonoćno da vode računa o pacijentu koji ne može samostalno da promeni položaj ležanja. Primarna namena dušeka ovog tipa je da spreči nastajanje bilo kakvih posledice stalnog ležanja u vidu rana i da olakša sam proces izlečenja pacijenta.

   

  Antidekubit dušeci firme Galena Medic ortopedija napravljeni su od 100% medicinskog PVC materijala i to po ISO EN72 standardu. Antidekubitni dušeci napravljeni su od parnih i neparnih redova komora napunjenih vazduhom na kojima pacijent leži. Na dušeku su uvek redovi jednih komora napumpani i na te redove pacijent direktno leži i vrši pritisak. Drugi redovi komora su prazni i na njih se pacijent ne oslanja direktno svojim telom. Samim tim neće vršiti nikakav pritisak tokom ležanja. Nakon 10 minuta kompresor ispumpava redove komora na kojima je ležao i pumpa komore na kojima nije ležao. Tako se na svakih 10 minuta vrši promena pritiska.

   

  Benefiti antidekubitnih dušeka

   

  Kao glavni benefiti korišćenja ove vrste dušeka izdvajaju se mogućnost regulacije vlažnosti. Pri samoj njegovoj izradi uzeto je u obzir da se pacijent znoji tokom ležanja. Minimalan pritisak i trenje između kože pacijenta i dušeka obezbeđuje pacijentu pravilan položaj tokom ležanja. Takođe, sprečava nastanak dekubitis rana, poboljšava kvalitet života i omogućava samostalnost pacijenta s obzirom na to da mu nije potrebna tuđa pomoć pri okretanju.

   

  Zbog nabrojanih benefita, antidekubitni dušeci preporučuju se kao pomoć i preventiva kod osoba koje su operisale kuk, karlicu ili bilo koji deo donjih ekstremiteta čiji oporavak podrazumeva ležanje, zatim kod osoba koje imaju invaliditet koji im onemogućava samostalno okretanje pri ležanju, kod onih koji već imaju razvijene dekubitis rane, kod onih koji su pretrpeli saobraćajnu nesreću i kod svih ostalih osoba čiji oporavak podrazumeva dugo ležanje u krevetu. Posetite sajt Galena Medic ortopedije i proverite njihovu ponudu antidekubitnih dušeka, ali i svih ostalih medicinskih sredstava – antidekubitni dušek akcija.

   

  Antidekubitni dušek tipovi

   

  Što se tiče tipova ove vrste dušeka, mogu se razlikovati saće i tubasti tip dušeka, kao i dušek od memorijske pene. Saće tip dušeka je namenjen onima koji pate od dekubitisa od I do IV stepena, ali i kao preventiva za pacijente koji odnedavno leže i još uvek nemaju rane. Ovaj tip namenjen je osobama do 110 kg težine. Izrađen je od PVC medicinskog materijala koji je otporan na vodu i urin i ne dozvoljava dodatno grejanje pacijenta. Njegove komore su u obliku sitnih jastučića, zbog čega i nosi takav naziv.

   

  Tubasti tip dušeka je takođe namenjen za pacijente koji pate od dekubitisa od I do IV stepena kao i u preventivne svrhe. Ističe se po dugotrajnom materijalu i jačini kompresora. Nosivost ovog tipa dušeka je 140 kilograma.

   

  Dušek od memorijske pene je anatomskog oblika. Zbog toga pruža potporu celom telu, jako je izdržljiv i dugotrajan. Preporučuje se osobama koje pate od glavobolje, nemirnog sna, ukočenosti kao i onima koji se bude sa bolovima od ukočenosti u celom telu.

   

  Takođe, antidekubit dušeci mogu biti sa kompresorom koji uvek dolazi uz njega. On se priključuje na dušek i na svakih 10 minuta prazni jedne redove i napumpava druge. Ovim procesom premešta se pritisak sa jednog dela tela na drugi i sprečava konstantno stvaranje pritiska. Antidekubitni dušek može se kupiti i bez kompresora ali samo ukoliko se dušek uzima kao zamenski, s obzirom na to da sam dušek ne može raditi bez kompresora.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Marketing