• MUP apelovao na građane da isključuju električne uređaje kad napuštaju kuću

  MUP Srbije je apelovao na građane da ne ostavljaju električne uređaje uključene bez nadzora, kao i da obazrivo rukuju sa pećima na čvrsta goriva.   U saopštenju za javnost se ističe da su požari u stambenim objektima najčešće uzrokovani ljudskim faktorom, nepažnjom i nemarom.   PROČITAJTE JOŠ: Pošta Srbije štrajkačima u Zrenjaninu preti otkazima   […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MUP apelovao na građane da isključuju električne uređaje kad napuštaju kuću

  MUP Srbije je apelovao na građane da ne ostavljaju električne uređaje uključene bez nadzora, kao i da obazrivo rukuju sa pećima na čvrsta goriva.

   

  U saopštenju za javnost se ističe da su požari u stambenim objektima najčešće uzrokovani ljudskim faktorom, nepažnjom i nemarom.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Pošta Srbije štrajkačima u Zrenjaninu preti otkazima

   

  – Zbog toga apelujemo na građane da budu odgovorni, da ne ostavljaju električne uređaje uključene bez nadzora, kao i da budu obazrivi prilikom rukovanja sa pećima na čvrsta goriva – poručio je pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Miloš Milenković.

   

  On je precizirao da su najčešći uzroci požara u stambenim objektima neispravne ili preopterećene elektroinstalacije, neispravni ili uključeni električni uređaji bez nadzora.

   

  – Apelujemo na sugrađane da budu odgovorni i da prilikom napuštanja stana provere da li su isključili električne uređaje, posebno punjače mobilnih telefona i klima uređaje – kazao je Milenković.

   

  Istakavši da početak grejne sezone i njeno trajanje karakteriše povećan broj požara u stambenim objektima, Milenković je pozvao građane da budu odgovorni prema sebi, svojim porodicama i komšijama.

   

  – Pred početak i tokom trajanja grejne sezone proverite da li su dimnjaci i ložišta očišćeni. Budite obazrivi prilikom rukovanja sa pećima na čvrsta goriva. Takođe, ne ostavljajte bez nadzora grejalice i druga grejna tela, ali i vodite računa da se u njihovoj blizini ne nalaze zapaljivi materijali – poručio je Milenković.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  On je pozvao građane da u slučaju požara odmah pozovu vatrogasce-spasioce na broj 193.

   

  Ove nedelje na putevima u Srbiji: Pojačana kontrola vozača autobusa i teretnih vozila

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika