• Danas počela pojačana kontrola: Za vikend iz saobraćaja isključeno 14 vozača

  Tri saobraćajne nezgode evidentirane su prošlog vikenda na području Policijske uprave u Zrenjaninu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Danas počela pojačana kontrola: Za vikend iz saobraćaja isključeno 14 vozača
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Policijska uprava u Zrenjaninu je saopštila da u ovim saobraćajnim nezgodama nije bilo poginulih i povređenih.

   

  Pripadnici saobraćajne policije su u ovom periodu otkrili i sankcionisali ukupno 113 prekršaja.

   

  Iz saobraćaja je isključeno 14 vozača automobila koji su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih je jednom određeno zadržavanje.

   

  PROČITAJTE JOŠ: REKORDER: Vozač star 65 godina vozio „reno“ sa 4,29 promila alkohola u organizmu!

   

  Saobraćajna patrola je na području Zrenjanina zaustavila četrdesetogodišnjeg vozača „pežoa“ koji je automobilom upravljao sa 1,18 promila alkohola u organizmu.

   

  Inače, pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od 13. do 19. maja, sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.

   

  Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

   

  Poseban akcenat će biti na kontroli autobusa kojim se obavlja organizovani prevoz dece na ekskurzije, rekreativne nastave, kao i sportske i kulturno-umetničke manifestacije.

   

  Pripadnici saobraćajne policije dosledno će kontrolisati poštovanja odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i neće dozvoliti otpočinjanje organizovanog prevoza dece u slučaju da se kontrolom utvrde nepravilnosti.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Putovanje između Požarevca, Kruševca i Beograda: Autobuska stanica, vozni red i polazak za Kruševac

   

  Tokom međunarodne akcije pojačane kontrole autobusa i teretnih vozila, koja je sprovedena u februaru ove godine, pripadnici saobraćajne policije otkrili su i sankcionisali 719 prekršaja vozača autobusa i 8.007 prekršaja vozača teretnih vozila, navela je Policijska uprava u Zrenjaninu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika