• Zrenjanin opet naručuje studiju za poboljšanje kvaliteta javnog prevoza

  Grad Zrenjanin raspisao je javnu nabavku usluge izrade studije za poboljšanje kvaliteta javnog prevoza na teritoriji grada. Poziv je objavljen danas na Portalu javnih nabavki, a rok za podnošenje ponuda je 19. decembar.   Ponuđač koji bude odabran treba da izradi studiju izvodljivosti, kao i da pruži savetodavne usluge i analize.   PROČITAJTE JOŠ: Nova […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjanin opet naručuje studiju za poboljšanje kvaliteta javnog prevoza

  Grad Zrenjanin raspisao je javnu nabavku usluge izrade studije za poboljšanje kvaliteta javnog prevoza na teritoriji grada. Poziv je objavljen danas na Portalu javnih nabavki, a rok za podnošenje ponuda je 19. decembar.

   

  Ponuđač koji bude odabran treba da izradi studiju izvodljivosti, kao i da pruži savetodavne usluge i analize.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Nova godina, nova računica: Zrenjaninci će u 2024. plaćati veći porez na imovinu

   

  Nije tajna da javnim prevozom na teritoriji grada, koji uključuje gradski i prigradski saobraćaj, građani nisu preterano zadovoljni.

   

  Prethodna Studija javnog saobraćaja na teritoriji grada Zrenjanina, koju su pripremili stručnjaci sa Departmana za saobraćaj Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, zrenjaninskoj javnosti je predstavljena u oktobru 2015. godine. Tada je rečeno da je osnovni cilj bio da grad preuzme kontrolu nad sistemom javnog prevoza i da prevoznik, praktično, više ne odlučuje o tome da li će i koju liniju raditi, već da radi onako kako je grad definisao mrežu linija i red vožnje, prema potrebama korisnika.

   

  Rečeno je i da je, pored izmene na mreži linija i u redu vožnje, urađena i izmena u tarifnom sistemu, jer postojeći nije omogućavao korisnicima da, recimo, presedaju sa prigradskih na gradske linije, iako imaju mesečne karte.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Pre osam godina je, prilikom predstavljanja studije, rečeno da su cene karata neprimereno visoke, s obzirom na sam sistem prevoza i uobičajene cene u ovoj oblasti.

   

  Koliko je od tada unapređen javni prevoz u gradu i okolnim selima, najbolje znaju oni koji ga redovno koriste.

   

  Počelo snabdevanje grada vodom sa postrojenja

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad