• Počelo snabdevanje grada vodom sa postrojenja

  JKP „Vodovod i kanalizacija“ je saopštilo da je danas Pannonian water doo, na osnovu ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu, počeo sa probnim preuzimanjem sistema za vodosnabdevanje grada, odnosno snabdevanje grada vodom sa postrojenja za prečišćavanje vode.   PROČITAJTE JOŠ: JKP „Pijace i parkinzi“ planira da od 1. januara podigne cene […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Počelo snabdevanje grada vodom sa postrojenja

  JKP „Vodovod i kanalizacija“ je saopštilo da je danas Pannonian water doo, na osnovu ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu, počeo sa probnim preuzimanjem sistema za vodosnabdevanje grada, odnosno snabdevanje grada vodom sa postrojenja za prečišćavanje vode.

   

  PROČITAJTE JOŠ: JKP „Pijace i parkinzi“ planira da od 1. januara podigne cene parkinga u gradu

   

  Prva faza realizacije ugovornih obaveza podrazumeva isporuku vode bez boje, ukusa i mirisa.

   

  „Napominjemo da je i dalje na snazi zabrana upotrebe vode za piće“, navode u „Vodovodu“.

   

  U ovom javnom komunalnom preduzeću kažu da će se narednih dana obavljati provera sistema postrojenja i proizvodnje. Stoga postoji mogućnost da dođe do oscilacija navedenih vidljivih elemenata vode, kao i mogućnost povratka na sistem vodosnabdevanja JKP „Vodovod i kanalizacija“.

   

  Početkom prošle godine, pokretna i nepokretna imovina preduzeća „Fabrika vode“, odnosno postrojenje za preradu vode za piće, prodato je firmi „Pannonian water“ iz Beograda, iza koje stoji kompanija „Metito“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Imovina je prodata na aukciji koju je organizovao i vodio javni izvršitelj Dragan Nikolić, i to za 417 miliona dinara, što je polovina njene procenjene vrednosti.

   

  Novi gazda postrojenja je naveo da namerava da razvija projekat postrojenja za preradu vode, kako bi Zrenjanincima konačno obezbedio ispravnu vodu za piće iz gradskog vodovoda, što prethodnim vlasnicima nije pošlo za rukom.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Rešenjem pokrajinske sanitarne inspekcije, voda iz gradskog vodovoda u Zrenjaninu je od 2004. godine zabranjena za piće i pripremanje hrane, zbog povećane koncentracije arsena.

   

  Nova godina, nova računica: Zrenjaninci će u 2024. plaćati veći porez na imovinu

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad