• Zrenjanin će opet sufinansirati nabavku bicikala: Građanima 10.000 dinara po prijavi

  Grad Zrenjanin će i ove godine sufinansirati nabavku novih bicikala, a za te namene je u gradskoj kasi opredeljeno do milion i po dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjanin će opet sufinansirati nabavku bicikala: Građanima 10.000 dinara po prijavi
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Građanima će, na osnovu konkursa koji će biti raspisan u narednom periodu, biti dodeljivano 10.000 dinara po jednom biciklu.

   

  Gradsko veće Zrenjanina je, s tim u vezi, donelo pravilnik kojim se uređuju uslovi i način sufinansiranja nabavke novih bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Kristina Beretka: Učešće na Digitalk konferenciji otvorilo mi je mnoga vrata

   

  Kako je navedeno, ova akcija se sprovodi sa ciljem povećanja broja biciklista na ulicama grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

   

  Direktni korisnici sredstava su privredni subjekti, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su građani. To znači da će, kao i prethodnih godina, prvo biti raspisan javni poziv za izbor privrednih subjekata preko kojih će se realizovati subvencionisana nabavka bicikala.

   

  Građani koji ostvare pravo na sufinansiranje moći će da kupe bicikle isključivo od firmi izabranih na ovaj način. Grad Zrenjanin će sa izabranim privrednim subjektima zaključiti sporazum o tehničkoj saradnji.

   

  Nakon toga će biti raspisan javni poziv za građane, koji su u obavezi da prilikom prijavljivanja dostave predračun izdat od strane privrednih subjekata sa liste.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Počela registracija električnih trotineta, poznato koliko košta izdavanje nalepnice

   

  Pravo učešća imaju svi građani koji poseduju važeću ličnu kartu, sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, u trenutku podnošenja prijave.

   

  Ova akcija prvi put je realizovana 2021. i subvenciju od 5.000 dinara tada je iskoristilo 40 građana. Godinu dana kasnije podsticajna sredstva su udvostručena i sada iznose 10.000 dinara po prijavi. 

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Tako radi vlast koja želi zdraviji grad i građane.
   U Šapcu i tamo gde je bila biciklistička staza oni postave putokaz na sred nje i puste travu da je prekrije.
   Verovatno im biciklisti smetaju.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad