• Zbog manjih prihoda Pokrajina odustaje od rekonstrukcije stadiona

  Pokrajinska vlada je na jučerašnjoj sednici utvrdila predlog pokrajinske sklupštinske odluke o rebalansu budžeta AP Vojvodine za 2020. godinu. Ovim predlogom se predviđa iznos rebalansiranog budžeta u visini od 73,6 milijardi dinara. To je za 4,2 milijarde manje u odnosu na aktuelni budžet.   Zbog okolnosti izazvanih zaraznom bolešću Covid-19, Pokrajinska vlada je 7. aprila […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zbog manjih prihoda Pokrajina odustaje od rekonstrukcije stadiona

  Pokrajinska vlada je na jučerašnjoj sednici utvrdila predlog pokrajinske sklupštinske odluke o rebalansu budžeta AP Vojvodine za 2020. godinu. Ovim predlogom se predviđa iznos rebalansiranog budžeta u visini od 73,6 milijardi dinara. To je za 4,2 milijarde manje u odnosu na aktuelni budžet.

   

  Zbog okolnosti izazvanih zaraznom bolešću Covid-19, Pokrajinska vlada je 7. aprila utvrdila mere privremene obustave izvršenja budžeta. U skladu sa zakonskim odredbama, u predviđenom roku je predložen rebalans budžeta. Rebalans obuhvata plan rashoda usklađenih sa okolnostima koje su dovele do revidiranja prihoda Pokrajine na nižem nivou.

   

  Pročitajte još: Demontaža Železničkog mosta u Zrenjaninu još uvek nije započeta (Foto)

   

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je na jučerašnjoj konferenciji za novinare kazao da je uz racionalizaciju tekućih rashoda i redefinisanje prioriteta, ovim rebalansom obezbeđeno finansiranje najvažnijih investicionih ulaganja.

   

  – Od nekih investicija će se odustati, ali one mogu da se nabroje na prste jedne ruke i neće se odustajati od mera podsticaja – kazao je Mirović.

   

  On je precizirao da će se odustati samo od četiri planirana projekta, a jedan od njih je rekonstrukcija Gradskog stadiona u Zrenjaninu. To znači da će nastavak rekonstrukcije ovog sportskog objekta morati da sačeka neke povoljnije uslove.

   

  A šta je sve planirano da se radi, možete PROČITATI OVDE.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad