• Zaštićenim područjima 15 miliona dinara: Sredstva i za Carsku i Okanj baru

  Ugovori vredni 15 miliona dinara potpisani su danas u Pokrajinskoj vladi, povodom javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine namenjenog ulaganjima u projekte koje realizuju upravljači zaštićenih područja na teritoriji AP Vojvodine u toku ove godine.   Na spisku se nalazi 25 zaštićenih područja, u čije unapređivanje je resorni sekretarijat usmerio budžetska […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zaštićenim područjima 15 miliona dinara: Sredstva i za Carsku i Okanj baru

  Ugovori vredni 15 miliona dinara potpisani su danas u Pokrajinskoj vladi, povodom javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine namenjenog ulaganjima u projekte koje realizuju upravljači zaštićenih područja na teritoriji AP Vojvodine u toku ove godine.

   

  Na spisku se nalazi 25 zaštićenih područja, u čije unapređivanje je resorni sekretarijat usmerio budžetska sredstva. Između ostalih, tu su i Okanj bara i Carska bara, koje se nalaze na području grada Zrenjanina.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Skoro tri godine traje izgradnja oko 12 kilometara puta Tomaševac-Dobrica

   

  Ustanova „Rezervati prirode Zrenjanin“ je na konkursu dobila 800.000 dinara za aktivne mere zaštite u Specijalnom rezervatu prirode „Carska bara“, odnosno za uklanjanje invazivne vrste.

   

  Društvo za zaštitu životne sredine „Okanj“ iz Elemira je dobilo pola miliona dinara za integralno upravljanje vodnim režimom u Specijalnom rezervatu prirode „Okanj bara“.

   

  Takođe, Lovačko udruženje Novi Bečej je dobilo 466.000 dinara za uređenje vizitorskog centra u SRP „Slano Kopovo“.

   

  Ugovore je korisnicima uručila podsekretarka Brankica Tabak. U ime „Rezervata prirode Zrenjanin“, ugovor je primio v.d. direktora ove ustanove Dejan Jovanov.

   

  Brankica Tabak je ovom prilikom istakla da zaštita područja doprinosi očuvanju ekosistema i cele okoline. To stvara uslove za unapređenje standarda i zdravlja na nacionalnom nivou, dodala je ona.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Nešto što je čoveku dato besplatno, a to je priroda, na kraju mora biti zaštićeno od istog tog čoveka putem institucija i drugih vidova organizovanja u sistemu. Zaštita životne sredine odavno je prepoznata kao jedna od najznačajnijih oblasti – navela je Tabak.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin