• Za ekologiju više od 541 milion dinara, ovako su raspodeljena sredstva

  Gradsko veće Zrenjanina je, na sednici održanoj u četvrtak, usvojilo program korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada u ovoj godini. Ukupan fond iznosi 541.793.423 dinara. Od toga, najveći deo, čak 380.765.000 dinara, predviđen je za troškove upravljanja otpadom.   Kada je reč o upravljanju otpadom, od ukupne sume namenjene za realizaciju ove […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za ekologiju više od 541 milion dinara, ovako su raspodeljena sredstva

  Gradsko veće Zrenjanina je, na sednici održanoj u četvrtak, usvojilo program korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada u ovoj godini. Ukupan fond iznosi 541.793.423 dinara. Od toga, najveći deo, čak 380.765.000 dinara, predviđen je za troškove upravljanja otpadom.

   

  Kada je reč o upravljanju otpadom, od ukupne sume namenjene za realizaciju ove stavke programa, iznos od 302.700.000 dinara planiran je za projekat javno – privatnog partnerstva za sanaciju, odnosno remedijaciju i zatvaranje postojeće gradske deponije, kao i izgradnju sanitarne kasete. Preostali iznos od 78.065.000 dinara trebalo bi da bude utrošen na uklanjanje divljih deponija.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Čeka se na rekonstrukciju pruge, ali ni njena izgradnja nije išla lako

   

  Po visini sredstava izdvojenih programom korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Zrenjanina, sledi stavka koja se odnosi na kontrolu i zaštitu vazduha i suzbijanje inhalacionih alergena. Za tu namenu je opredeljeno do 107.727.335 dinara. Ovom tačkom obuhvaćeni su, ne samo plan i praćenje kvaliteta vazduha, nego i javno – privatno partnerstvo na poslovima zoohigijene, dezinfekcije i deratizacije, suzbijanja ambrozije i emerznih korova, kao i komaraca i krpelja.

   

  Za kontrolu i upravljanje otpadnim vodama opredeljeno je 35.600.000 dinara. Ovi projekti obuhvataju radove na izmuljenju uličnih kanala i tarupiranju kanala u putnom pojasu, ali i izradu tehničke dokumentacije za kolektor otpadnih voda.

   

  karađorđev park

   

  Za nastavak rekonstrukcije Karađorđevog parka 5,5 miliona

   

  Kontrola i zaštita prirode, biodiverzitet i javne zelene površine glasi stavka za čiju realizaciju su predviđena sredstva u iznosu do 11.700.000 dinara. Pod ovim se podrazumevaju usluge zaštite prirodnih vrednosti i unapređenje područja sa prirodnim svojstvima. To su spomenici prirode „Županijski park u Zrenjaninu“, „Hrast lužnjak u Zrenjaninu“ i „Beli dud u Belom Blatu“.

   

  Za nastavak rekonstrukcije Karađorđevog parka planirano je 5,5 miliona dinara. Za izradu tehničke dokumentacije za staze za šetanje sa drenažnim sistemom, u istom parku, opredeljeno je 1,2 miliona dinara.

   

  Za informisanje, edukaciju, promociju i popularizaciju zaštite životne sredine ovim programom je predviđeno 3,3 miliona dinara. Za kontrolu i zaštitu od buke izdvojeno je blizu 1,5 miliona dinara, a za kontrolu i zaštitu površinskih i podzemnih voda 1,2 miliona dinara.

   

  Program sprovode Odeljenje za privredu i Odeljenje za finansije Gradske uprave Zrenjanina. Ova odeljenja su ovlašćena da kontrolišu radove i da traže pisane izveštaje o utrošenim sredstvima i obavljenim poslovima.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Ukoliko prihodi i primanja Budžetskog fonda u toku godine ne budu u planiranom iznosu, rashodi će se ostvarivati po prioritetima. Njih će utvrditi gradonačelnik, i to na osnovu obaveza utvrđenih zakonom i ranije ugovorenih obaveza“, navodi se u programu.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Firmi Eko Maber je iz budzeta grada Zrenjanina isplaceno preko 150 miliona nedavno. Sta je za taj novac uradjeno, osim sto je Eko Maber kupio lokale u raspalom centru Zrenjanina?

  2. „grada“/Grada Zrenjanina!? Ili, DA LI ĆE BITI SREDSTAVA, DA SE REŠIMO „DIVLJIH“ DEPONIJA U NASELJENIM MESTIMA, „Grada“ Zrenjanina?
   KUPOVINOM VELIKIH METALNIH KONTEJNERA I POSTAVLJANJEM ISTIH, NA IZLAZIMA IZ SELA, PREMA ATARU, REŠILI BI SE SEOSKIH „DIVLJIH“ DEPONIJA, ILI, RADITE I DALJE ZA PRIVATNIKE, PLAĆAJUĆI IH ZA ČIŠĆENJE!!!???
   POKAŽITE VEĆ JEDNOM, DA SU I SELA SA 40 TAK % STANOVNIŠTVA NAŠEG Grada, ZA KOJA, TAKOĐE ZAHVATATE SREDSTVA IZ BUDŽETA, ZASLUŽILA DA NEŠTO DOBIJU!!!
   PRIHVATILI STE SE, DA BRINETE O NAMA I NAŠIM NOVCIMA, ILI, NIJE TAKO!?
   A, MOŽDA NAS NI NEMA, U GRADSKOM STATUTU, KO ZNA!?
   PREDLOZI IZ ELEMIRA!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad