• „Vodovod“ sprovodi plansko ispiranje vodovodne mreže u gradu i selima

  Godinama unazad je praksa da, počev od marta, pa sve do novembra, odnosno dok vremenski uslovi to dozvoljavaju, ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ obavljaju plansko ispiranje vodovodne mreže u gradu i u selima.   Ove godine, zbog loših vremenskih uslova, snega i temperature ispod nule, ispiranje vodovodne mreže je počelo krajem marta. Prvo su se […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Vodovod“ sprovodi plansko ispiranje vodovodne mreže u gradu i selima

  Godinama unazad je praksa da, počev od marta, pa sve do novembra, odnosno dok vremenski uslovi to dozvoljavaju, ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ obavljaju plansko ispiranje vodovodne mreže u gradu i u selima.

   

  Ove godine, zbog loših vremenskih uslova, snega i temperature ispod nule, ispiranje vodovodne mreže je počelo krajem marta. Prvo su se obavljala ispiranja na osnovu prijava korisnika, a potom se prešlo i na plansko ispiranje mreže.

   

  Do sada je završeno prvo ispiranje 80 posto vodovodne mreže u gradu, juče je obavljeno ispiranje u naselju Ruža Šulman i delu starog Bagljaša, gde će se i danas nastaviti sa ispiranjem.

   

  – U momentima dok traje ispiranje mreže može doći do manjeg pada pritiska u mreži. Plan ispiranja mreže korisnici će, početkom svake nedelje, moći da pročitaju na sajtu i fejsbuk stranici preduzeća – kaže Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.
  Pored planskog ispiranja mreže, sprovodi se i ispiranje po prijavi korisnika. Ukoliko korisnici uoče neke promene u karakteristikama vode to mogu prijaviti putem telefona dispečerske službe 023/534-097 i besplatne korisničke info linije 0800 /024-023, i ekipe preduzeća će obaviti ispiranje mreže na prijavljenoj lokaciji.

   

  – Ispiranjem vodovodne mreže nakon svake veće havarije izbacuju se mehaničke nečistoće iz mreže, a redovnim ispiranjem održava se mikrobiološka ispravnost vode, uklanjaju se mikronečistoće iz vodovodnih cevi i povećava bistrina vode – objašnjava Gajin.

   

  JKP „Vodovod i kanalizacija“ održava više od 1.000 kilometara vodovodne mreže u gradu i selima. U toku prošle godine četiri puta je isprana kompletna vodovodna mreža u gradu i dva do tri puta u svakom selu. Cilj je da se ove godine ponovi i nadmaši prošlogodišnji rezultat, a veliki uticaj na rezultat imaće vremenske prilike tokom perioda koji je ispred nas.

   

  – U proteklom vremenskom periodu naše preduzeće uložilo je značajne napore i materijalna sredstva u održavanje i revitalizaciju hidranata preko kojih se obavlja ispiranje vodovodne mreže, pa je njihov trenutni broj, u odnosu na period od pre dve godine, udvostručen, i trenutno raspolažemo sa 244 pojedinačna hidranta i 40 hidranata u sklopu crpnih stanica koje održava naše preduzeće – naglašava Gajin.

   

  U jednom periodu izgradnje grada hidranti nisu unošeni u planove pa se za veliki broj njih ne zna tačna lokacija i iz tog razloga „Vodovod i kanalizacija“ poziva građane da, ukoliko u blizini svojih objekata i na drugim javnim površinama uoče hidrante, o tome obaveste ovo preduzeće na već pomenute brojeve telefona da bi ih revitalizovali i stavili u funkciju.

   

  Na taj način povećava se mogućnost još kvalitetnijeg ispiranja mreže, jer će se povećati broj mesta sa kojih se sprovodi ispiranje, ali i ukupna bezbednost jer se hidranti koriste i za gašenje požara.

   

  – Ovom prilikom se zahvaljujemo građanima koji su se odazvali prošlom apelu i prijavili uočene hidrante o kojima smo potom preuzeli brigu i stavili ih u funkciju – poručuje Gajin.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. BILO BI KORISNO, RADI TAČNOSTI OVIH NAVODA, G. GAJINA, DA U SVAKOJ MZ U SELIMA, POSTOJI TZV. „KNJIGA RADOVA-INTERVENCIJA JKP, PA I OVIH „ISPIRANJA“, JER KOD NAS, U ELEMIRU, IMA NEKOLIKO „DOLJA“, KOJE SU VEROVATNO ZAPUŠENE, ZBOG ČEGA I VODA, KADA OTOPLI, IMA NEPOŽELJAN MIRIS!
   NEKO ĆE I TAKO NEŠTO, NADAM SE, DOŽIVETI!
   KADA UĐEMO U EU!
   POZDRAV IZ ELEMIRA!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad