• Voda za piće: Ugovor sa investitorom biće potpisan sutra u Vladi Srbije

  Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su danas, većinom glasova, usvojili tri odluke koje se tiču rešavanja problema sa vodom za piće.   Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je na sednici lokalnog parlamenta izjavio da je sledeći korak potpisivanje ugovora sa firmom „Pannonian water“, iza koje stoji korporacija „Metito“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a kojoj će biti poveren […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Voda za piće: Ugovor sa investitorom biće potpisan sutra u Vladi Srbije

  Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su danas, većinom glasova, usvojili tri odluke koje se tiču rešavanja problema sa vodom za piće.

   

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je na sednici lokalnog parlamenta izjavio da je sledeći korak potpisivanje ugovora sa firmom „Pannonian water“, iza koje stoji korporacija „Metito“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a kojoj će biti poveren posao prečišćavanja vode iz gradskog vodovoda. On je dodao da će ugovor biti potpisan sutra u Vladi Republike Srbije.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Polovina od ukupnog broja službi za katastar ponovo funkcionalna

   

  – Ne samo da smo pronašli partnera za rešavanje problema pijaće vode, nego smo ovo pitanje podigli na viši nivo. Dobili smo važnog garanta da će svi aspekti ugovora biti ispoštovani, a to je Vlada Republike Srbije. Znači da nismo sami i da sada imamo mnogo bolje mehanizme zaštite interesa naših građana – kazao je Salapura.

   

  On je naglasio da je za rešavanje komplikovanih problema potrebno vreme. Dodao je da je gradska vlast oformila stručni tim i tragala za rešenjem.

   

  – Tražili smo i dobili pomoć od države u pronalaženju kompanije koja ima tehnološke kapacitete da našu vodu učini adekvatnom za upotrebu. U pronalaženju rešenja nismo se vodili rejtinzima, niti kalkulacijama. Smatrali smo da su nam ljudi na izborima dali ogromno poverenje da bismo rešavali njihove probleme, a ne da bismo razmišljali da li će nas neko kritikovati. Posle dve godine došli smo do rešenja – kazao je gradonačelnik Zrenjanina.

   

  Salapura: Reč je o renomiranoj kompaniji

   

  Prema njegovim rečima, „Metito“ je renomirana kompanija koja ima inovativnu tehnologiju i koja će u potpunosti finansirati postrojenje. Dodao je da je predviđeno da investitor u ovo postrojenje uloži najmanje 18 miliona evra.

   

  – Teško mi je da poverujem da bi kompanija koja ima veći godišnji budžet od grada Zrenjanina dolazila u naš grad da nema rešenje za našu vodu – dodao je Salapura.

   

  On je izrazio očekivanje da u prvom kvartalu 2024. godine nijedan stanovnik grada Zrenjanina neće morati da troši novac na kupovinu flaširane vode.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Pomoćnica gradonačelnika Stojanka Vučković je istakla da je nacrt ugovora dostupan javnosti, uz napomenu da će 18 miliona evra, koliko je planirano ulaganje, biti utrošeno u tehničku i tehnološku doradu postojećeg postrojenja.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Koliko se pametuje o pijacoj vodi ,do sada su mogli dovesti vodu sa Fruske Gore,jeftinije bi nas iznelo,a ovako samo peljese ovaj jadan narod…

  2. Sve je to divno i krasno, samo da ne bude lagarija kao sa autoputem. Odgovorite već jednom ŠTA SE DEŠAVA SA AUTOPUTEM?

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad