• Vlast se oglušila o zahtev građana: Za sada ništa od biciklističke staze u Mužlji

  Peticija, koju je potpisalo više od 2000 građana, a kojom se traži izgradnja biciklističke staze u Mužlji, nije naišla na razumevanje gradskih čelnika u Zrenjaninu.   Predstavnica organizacije Kreni – promeni Zrenjanin Zorica Čordašić je u otvorenom pismu upućenom sugrađanima, a dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com, navela da do daljeg neće biti novih biciklističkih staza.   […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlast se oglušila o zahtev građana: Za sada ništa od biciklističke staze u Mužlji

  Peticija, koju je potpisalo više od 2000 građana, a kojom se traži izgradnja biciklističke staze u Mužlji, nije naišla na razumevanje gradskih čelnika u Zrenjaninu.

   

  Predstavnica organizacije Kreni – promeni Zrenjanin Zorica Čordašić je u otvorenom pismu upućenom sugrađanima, a dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com, navela da do daljeg neće biti novih biciklističkih staza.

   

  PROČITAJTE JOŠ: ODGOVOR NA TEKST „Dom sindikata prešao u vlasništvo grada i dobija novu namenu“

   

  – Žao mi je, nismo uspeli. Iako je peticiju potpisalo više od 2000 nas, naših gostiju i prijatelja iz okoline, nije bilo sluha da se u Skupštini grada priča o tome – poručila je Čordašić.

   

  Peticija predata 7. jula

   

  Podsetimo, peticija je gradskoj vlasti predata 7. jula ove godine. U njoj je navedeno da je Mužlja deo grada Zrenjanina u kome veliki broj stanovnika vozi bicikle, a u kom nema nijedne biciklističke trake ni staze. Istaknuto je i da projekat za izgradnju staze postoji još od 2015. godine i da se od tada desio 31 udes u kojima su učestvovali i biciklisti.

   

  – Kako je moguće da neko tvrdi da mu je stalo do bezbednosti građana a evo već osam godina ništa nije preduzeto ovim povodom – pita se Čordašić.

   

  Ona ističe da su inicijatori peticije dobili odgovor iz Gradske uprave da postoji projekat za biciklističke staze – trake u ulicama Oslobođenja, Mađarske komune, Reves Antala, Hunjadi Janoša i Madrači Imrea, iz decembra 2015. godine. Međutim, zbog izmena Zakona o planiranju i izgradnji navodno nije moguće izvoditi radove po tom projektu.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Možete da nas ignorišete koliko god hoćete. Možete da nas delite na svoje građane (one koje zastrašujete i podmićujete) i one koji to nisu. Više nema ćutanja. Mi nastavljamo dalje da pokrećemo sva pitanja koja su bitna za stanovnike grada. Što se peticija tiče, završiće na dnevnom redu neke skupštinske sednice, jer nema odustajanja. Dokle god vas mi plaćamo, naša pitanja moraju imati konkretan odgovor. Ukoliko živite od nekih drugih para, onda je to već problem neke druge vrste. No, budite bez brige, i takvi problemi se mogu rešiti – poručila je gradskim čelnicima Zorica Čordašić.

   

  Ova sela bi potencijalno bila najugroženija u slučaju ekstremnih snežnih padavina

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 4

  1. Zrenjaninski čelnici unazad 25 godina pa i danas ništa nije uradjeno da se izadje u susret biciklistima ,ravnica ,pa je teško stazu uraditi kako u gradu tako i do Tise izletišta ,dalje da neidemo.
   Malo više razumevanja i da rade za gradjane,sve bi puno lakše išlo.

  2. Lagali su, pred svaki izbor su dali obećanje.Sram da ih bude, ako uopšte znaju šta je to.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad