• Ova sela bi potencijalno bila najugroženija u slučaju ekstremnih snežnih padavina

  Na području grada Zrenjanina je u poslednjih deset godina, u zimskom periodu, usled ekstremnih snežnih padavina, u više navrata bilo prekida u saobraćaju na regionalnim putnim pravcima, kao i u samom gradu. Međutim, svi putni pravci ka Novom Sadu i Beogradu nikada nisu bili istovremeno onesposobljeni za saobraćaj putničkih i teretnih vozila.   „Zavejani putevi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ova sela bi potencijalno bila najugroženija u slučaju ekstremnih snežnih padavina

  Na području grada Zrenjanina je u poslednjih deset godina, u zimskom periodu, usled ekstremnih snežnih padavina, u više navrata bilo prekida u saobraćaju na regionalnim putnim pravcima, kao i u samom gradu. Međutim, svi putni pravci ka Novom Sadu i Beogradu nikada nisu bili istovremeno onesposobljeni za saobraćaj putničkih i teretnih vozila.

   

  „Zavejani putevi su osposobljavani za saobraćaj za najduže dva – tri dana. Time se nije suštinski narušavalo svakodnevno funkcionisanje života i rada. Snabdevanje stanovništva vitalnim proizvodima, hranom, vodom, električnom i toplotnom energijom, bilo je otežano, ali nije značajno poremetilo svakodnevno funkcionisanje grada“, navodi se u Planu zaštite i spasavanja za teritoriju grada Zrenjanina, koji je usvojen na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta.

   

  PROČITAJTE JOŠ: City shop obogatio ponudu: Očaravajući srebrni nakit na dobro poznatom mestu! (Foto)

   

  Češći kvarovi su nastajali usled pucanja vodovodnih i toplovodnih cevi. Dolazilo je do prekida rada škola, kao što je bilo 10. decembra 2012. godine, kao i kašnjenja radnika na posao zbog zastoja i poremećenog prigradskog i gradskog saobraćaja. Usled poledice i pada ledenica, koje su visile na krovovima, dolazilo je do povređivanja građana.

   

  Nivo rizika nije visok

   

  U pomenutom dokumentu se navodi da je na teritoriji grada Zrenjanina moguća pojava ekstremnih vremenskih pojava, poput snežnih mećava, nanosa i poledica. One mogu nastati usled niskih temperatura i neprestanih snežnih padavina. Ipak, nivo rizika nije visok.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Od snežnih nanosa bila bi ugrožena sva naseljena mesta, a potencijalno bi najugroženija bila sela Taraš, Knićanin, Čenta i Jankov Most, koja se nalaze na najvećoj udaljenosti od grada Zrenjanina, a u kojem je smešten najveći broj snaga i subjekata zaštite i spasavanja. U ovim selima ukupno žive 6.253 stanovnika, koja bi ujedno bila ugrožena u slučaju odsecanja naselja“, piše u Planu zaštite i spasavanja.

   

  https://www.zrenjaninski.com/ekonomija/oglas-za-posao-kompaniji-petkus-engineering-potreban-menadzer-prodaje/

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin