• „Trka za srećnije detinjstvo“ u subotu u zrenjaninskom Aviv parku

  Sportsko-humanitarna manifestacija „Trka za srećnije detinjstvo“ ove godine održaće se u subotu 28. septembra, od 11 časova, u zrenjaninskom Aviv parku.   -„Trka za srećnije detinjstvo“ najmasovnija je sportsko-humanitarna manifestacija koja se održava na teritoriji cele Srbije, a u našem gradu već tri decenije. U subotu, u Aviv parku, imaćemo još nekoliko aktivnosti. Povodom Svetskog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Trka za srećnije detinjstvo“ u subotu u zrenjaninskom Aviv parku

  Sportsko-humanitarna manifestacija „Trka za srećnije detinjstvo“ ove godine održaće se u subotu 28. septembra, od 11 časova, u zrenjaninskom Aviv parku.

   

  -„Trka za srećnije detinjstvo“ najmasovnija je sportsko-humanitarna manifestacija koja se održava na teritoriji cele Srbije, a u našem gradu već tri decenije. U subotu, u Aviv parku, imaćemo još nekoliko aktivnosti. Povodom Svetskog dana srca u saradnji sa Društvom za borbu protiv šećerne bolesti delićemo promotivni materijal o zdravim stilovima života a naši sugrađani koji budu na manifestaciji moći će da provere svoj krvni pritisak i šećer u krvi – najavila je ovogodišnju trku Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta Zrenjanin. Osim toga, od 10 do 13 časova, biće organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi.

   

  -Volonteri Crvenog krsta i predstavnici Zavoda za transfuziju Vojvodine biće dežurni u transfuziomobilu, za sve one koji toga dana budu spremni da daju krv – istakla je Tanasijević.

   

  O humanitarnom aspektu „Trke za srećnije detinjstvo“ govorio je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura.

   

  -Kupovinom samo jedne karte, koja košta 50 dinara, pomoći ćete onima kojima je pomoć potrebna. Novac prikupljen na ovoj manifestaciji biće uplaćen u fond „Sportom za bolje sutra“, koji je osnovan u martu ove godine – naglasio je Salapura.

   

  Pre same trke, u 10 časova, u Aviv parku će biti održana „mini olimpijada“, u kojoj će učestvovati članovi udruženja za mentalno nedovoljno razvijene osobe. Domaćin i organizator je zrenjaninsk udruženje za pomoć MNRO „Suncokret“ a dosada se za učešće prijavilo 14 udruženja.

   

  Karte za „Trku za srećnije detinjstvo“ po ceni od 50 dinara mogu se kupiti u prostorijama Crvenog krsta od 7 do 15 časova a na dan trke u Aviv parku.

   

  -Bilo bi lepo da trčite, ali ako ne možete, ili ne želite, kupite ulaznicu i pomozite onima kojima je pomoć neophodna – pozvali su danas organizatori Zrenjanince da se, na neki od odabranih načina, uključe u „Trku za srećnije detinjstvo“.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad