• Svečano puštena u rad solarna elektrana u dečjem dispanzeru

  Solarna elektrana u objektima dečjeg i školskog dispanzera Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu svečano je danas puštena u rad. Ovo je jedan od rezultata Memoranduma o saradnji, potpisanog između Grada Zrenjanina i Ruske humanitarne misije, koja je obezbedila sredstva za tu investiciju.   Današnjem događaju su, između ostalih, prisustvovali generalni direktor Ruske humanitarne […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Svečano puštena u rad solarna elektrana u dečjem dispanzeru

  Solarna elektrana u objektima dečjeg i školskog dispanzera Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu svečano je danas puštena u rad. Ovo je jedan od rezultata Memoranduma o saradnji, potpisanog između Grada Zrenjanina i Ruske humanitarne misije, koja je obezbedila sredstva za tu investiciju.

   

  Današnjem događaju su, između ostalih, prisustvovali generalni direktor Ruske humanitarne misije Sergej Ševčuk i zamenik direktora agencije Ruske Federacije za promociju nauke i kulture „Rossotrudničestvo“ Aleksej Polkovnikov. Oni su u Gradskoj kući održali sastanak sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom i njegovim saradnicima. Nakon toga je svečano puštena u rad solarna elektrana u Domu zdravlja.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Barijera postavljena pa uklonjena: Pojedincima smeta improvizovani put

   

  Vrednost investicije je oko 90.000 evra, sa PDV-om. Ruska humanitarna misija je, u svojstvu donatora, realizovala nabavku, isporuku, instalaciju i puštanje u rad autonomnog sistema za napajanje energijom, dok je Grad Zrenjanin platio PDV. Kako je ranije najavljeno, nakon puštanja u rad, sistem će besplatno biti prenet u vlasništvo grada.

   

  – Saradnja Grada Zrenjanina sa ruskim ustanovama je već godinama na odličnom nivou. Plod te saradnje su različiti projekti, između ostalog i ovaj koji se uklapa u „Zelenu agendu“. Na objektu dečjeg i školskog dispanzera su montirani solarni paneli i oprema, koji zajedno čine malu solarnu elektranu. Njena ukupno instalisana snaga je 50 kilovat-časova. Elektrana će proizvoditi električnu energiju za potrebe samog dispanzera, odnosno za napajanje svih električnih uređaja i opreme – objasnio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

   

  Rusi bez dvoumljenja podržali projekat

   

  Sergej Ševčuk se zahvalio lokalnoj samoupravi na operativnosti i pomoći u realizaciji projekta.

   

  – Mi znamo koliko je važno da zdravstveni centri, koji pružaju usluge deci, budu sigurni u snabdevanju električnom energijom. Kada nam se gradonačelnik obratio sa ovom idejom, bez dvoumljenja smo je podržali – naglasio je Ševčuk.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Aleksej Polkovnikov je kazao da će se na ovaj način uštedeti sredstva koja je do sada Dom zdravlja trošio na električnu energiju.

   

  – Iznos koji će uštedeti, ova ustanova može da uloži u poboljšanje usluga koje pruža građanima – dodao je Polkovnikov.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad