• Sprema li se to prostor za novu investiciju nadomak kineske gumare Linglong?

  Do 29. juna na ranom javnom uvidu nalazi se elaborat za izradu Plana detaljne regulacije radne zone „Jugoistok II-E“ u Zrenjaninu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sprema li se to prostor za novu investiciju nadomak kineske gumare Linglong?
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Donošenje Plana detaljne regulacije radne zone „Jugoistok II-E“ ima za cilj da se racionalno koristi i angažuje prostor koji nije uređen i izgrađen za privredne delatnosti, kao i da se aktiviraju lokaliteti koji imaju najbolje mogućnosti, a to su svakako oni uz državne puteve.

   

  Ova zona, inače, nalazi se u blizini kineske gumare Linglong.

   

  „Cilj je i stvaranje mogućnosti dolaska domaćih i stranih investitora, koji bi sa sobom doneli nove moderne tehnologije, znanja i organizaciju“, piše u elaboratu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Poništena odluka Grada Zrenjanina o kineskoj gumari Linglong

   

  U dokumentu se navodi da je radna zona u jugoistočnom delu grada formirana zbog koncentracije sličnih sadržaja, koji traže relativno velike građevinske parcele i imaju slične prostorne zahteve, a da bi se istovremeno zaštitili gradski prostori od mogućeg negativnog ekološkog uticaja proizvodnih aktivnosti.

   

  „Uloga ovog prostora u generalnoj koncepciji i razvoju radnih zona je velika i predstavlja bitan elemenat u postojećoj i planiranoj strukturi grada i ima niz prednosti. Nalazi se u blizini državnog puta Zrenjanin – Beograd, planiranog auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, aerodroma „Ečka“, reke Begej i obilaznice“, stoji u elaboratu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Velika većina građana ne veruje da će do kraja godine iz slavina poteći ispravna voda za piće

   

  Planirana radna zona „Jugoistok II–E“ obuhvata prostor površine 189,07 hektara. Osnovnom mrežom puteva, koji se vezuju na državni put Zrenjanin – Beograd, ceo kompleks je podeljen na osam blokova.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Ništa vam nije sveto….samo profit i korist.Imaćemo isti problem kao i svi gradovi koji su postali „privredni giganti“…pamtićemo zelenilo,koliko-toliko čist vazduh,tišinu,ali će zato Zr imati neverovatan procenat zaposlenih pošto dragi naš lider uvozi sirotinju iz Indije,Pakistana,Vijetnama,Tadžekistana i start im je 10000 dinara veći nego našem zaposlenom koji je dugogodišnji radnik neke firme.Otići sve odavde kao i životinjski svet Carske bare.

  2. Таман да запослите све шупкаче који за 50-60хиљада малтретирају породице и пријатеље потписима.Ви као виша класа(потомци титових фуњара)и даље убирајте кајмак сједећи по локалима странке.П.С.Отворите још који приватни факултет,требаће,јер образовани који вас не славе немају право на рад и живот

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]