• Ružno do bola: Tržni centar na Bagljašu kao iz horor filmova

  Čitaoci portala zrenjaninski.com po ko zna koji put skrenuli su nam pažnju na izuzetno loše stanje u kojem se nalazi tržni centar na Bagljašu.   Loše stanje krova, zapušteni hodnici i smeće vidljivi su na prvi pogled, ali mnogo veći su oni naoko nevidljivi problemi – loše instalacije i kanalizacija.   PROČITAJTE JOŠ: Gradska jezera […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ružno do bola: Tržni centar na Bagljašu kao iz horor filmova

  Čitaoci portala zrenjaninski.com po ko zna koji put skrenuli su nam pažnju na izuzetno loše stanje u kojem se nalazi tržni centar na Bagljašu.

   

  Loše stanje krova, zapušteni hodnici i smeće vidljivi su na prvi pogled, ali mnogo veći su oni naoko nevidljivi problemi – loše instalacije i kanalizacija.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Gradska jezera bila predviđena za sportski ribolov, kupanje i sportove na vodi

   

  Iako problemi u ovom tržnom centru traju bezmalo od kada je izgrađen, pre nekoliko decenija, rešenje nije na pomolu.

   

  U Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović“ kažu da se na stanje žale i zakupci i vlasnici lokala jednako kao i građani, ali da i posle nekoliko pokušaja da se rešenje nađe, ono nije ni na vidiku.

   

  Suštinski problem je takozvano mešovito vlasništvo. „Gradska stambena agencija“, odnosno Grad Zrenjanin, imaju u tržnom centru nekoliko svojih lokala. Ostalo je u rukama privatnika.

   

  tržni centar na bagljašu

   

  Da li profesionalni upravnik može da reši problem?

   

  Jedno od rešenja moglo bi da bude formiranje skupštine i imenovanje profesionalnog upravnika, koji bi vodio računa o zajedničkim interesima, ali na neki način štitio i interese korisnika, odnosno građana.

   

  Da li zakon može da natera vlasnike da se udruže i zajednički rešavaju problem? Teško, jer dosad mnogo uspeha nisu imale ni inspekcijske službe.

   

  U mesnoj zajednici kažu da nekoliko puta godišnje zovu inspekcije, koje dođu, sastave zapisnik, ali se ništa dalje ne događa.

   

  Pitali smo i komunalnu miliciju – dobija li ona pritužbe.

   

  U odgovoru koji nam je stigao piše da je komunalna milicija u više navrata izlazila na pozive građana u vezi sa problemima u tržnom centru Bagljaš. Tom prilikom je sačinjavala službene beleške koje su prosleđene građevinskoj inspekciji. Šta je dalje bilo – nije u nadležnosti komunalne milicije.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Na postavljeno pitanje inspekciji, odgovor nismo dobili. Kao ni od „Gradske stambene agencije“, koju smo pitali da li planira da preduzme nešto, pogotovo imajući u vidu da u tržnom centru ima svoje lokale.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 4

  1. Horor film. Isto kao i centar. Kako Gradska stambena agencija da preduzme nesto. Kad je direktorica Jovana Ljiljak preduzimala dobila je batine. Isprebijana zena od strane vlasti.

   1. Gde ste opzicionari, nevladine organizacije i ostali? Što ćutite? Ovo na Bagljašu je prava slika našeg grada.U gradu je mnogo problema o kojima se ćuti. Voda je jedna od njih. Svi ćute i vlast i opozicija. Očigledno da smo mi zrenjaninci nikakvi, mlitavi, pa nam tako itreba. Bolje očigledno i ne zaslužujemo. Voleo bih da me neko demantuje, ali ne praznim rečima, nego akcijom.

    1. Kakve veze opozicija ima sa javno- privatnim tržnim centrom.Eno vam naprednih babetina što već nedeljama spopadaju poštene građane po ulazima zgrada i agituju za SNS na izborima za savete mesnih zajednica pa se njima obratite.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad