• Pripreme za izgradnju poslednje deonice obilaznice oko Zrenjanina

  Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine doneo je rešenje o izradi studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje dela obilaznog puta oko Zrenjanina. Reč je o poslednjoj deonici obilaznice, dužine blizu četiri kilometra. Ona obuhvata dve kružne raskrsnice, jednu sa državnim putem IB reda broj 18 i drugu sa lokalnim putem […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pripreme za izgradnju poslednje deonice obilaznice oko Zrenjanina

  Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine doneo je rešenje o izradi studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje dela obilaznog puta oko Zrenjanina. Reč je o poslednjoj deonici obilaznice, dužine blizu četiri kilometra. Ona obuhvata dve kružne raskrsnice, jednu sa državnim putem IB reda broj 18 i drugu sa lokalnim putem Zrenjanin – Lukićevo, kao i nadvožnjak preko železničke pruge i most iznad Aleksandrovačkog kanala.

   

  Nosilac projekta je Javno preduzeće „Putevi Srbije“, a rešenjem koje je doneo resorni pokrajinski sekretarijat određen je obim i sadržaj studije o proceni uticaja.

   

  PROČITAJTE JOŠ: PETKUS Process Control looking for automation engineer

   

  Sudeći prema ovom obaveštenju, u toku su pripremne aktivnosti za početak radova na poslednjoj deonici obilaznice oko grada. Izgradnja obilaznog puta traje gotovo četiri decenije, a prva deonica je završena davne 1987. godine. Kada posao konačno bude završen, stvoriće se uslovi da sav teretni saobraćaj bude izmešten iz gradskih ulica.

   

  Za sada nije poznato kada će početi radovi, čija je vrednost procenjena na 600 miliona dinara. Ranije je bilo najava da će startovati na proleće ove godine. Iz Grada Zrenjanina je saopšteno da je obezbeđeno građevinsko zemljište i sačinjena projektna dokumentacija.

   

  Novi most posle tri decenije

   

  Podsetimo, 9. avgusta prošle godine, tadašnji ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura zvanično su otvorili još jedan deo obilaznice dužine 3,7 kilometara.

   

  Na toj deonici je izgrađen i najskuplji objekat na celoj trasi obilaznice – most preko reke Begej. To je prvi novi most koji je Zrenjanin dobio posle pune tri decenije. Takođe, u okviru ove faze, izgrađene su i dve kružne raskrsnice i formiran potpuno nov ulaz u grad Zrenjanin, iz pravca severoistoka.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Vreme je za obnovu: Nova PVC stolarija u vaš dom će uneti lepotu i radost

   

  Izgradnjom poslednje deonice, od ukrštanja s državnim putem Zrenjanin – Srpska Crnja – državna granica s Rumunijom (Temišvarski drum), do ukrštanja s državnim putem Zrenjanin – Beograd, u industrijskoj zoni „Jugoistok“, stiču se i neophodni uslovi za rasterećenje saobraćaja u neposrednom okruženju kompleksa fabrike guma „Linglong“, čija ogromna logistika nameće nova, što hitnija saobraćajna rešenja u tom delu grada.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad