• Primedbe na funkcionisanje ulične rasvete u Zrenjaninu traju godinama

  Primedbe na funkcionisanje ulične rasvete u Zrenjaninu traju godinama. Iako je sistem javne rasvete, prema tvrdnjama nadležnih, rekonstruisan pre nekoliko godina, i dalje se dešava da su pojedine ulice u delimičnom ili čak potpunom mraku, a da istovremeno u nekim ulicama javna rasveta ostaje uključena i danju.   Na to su portalu zrenjaninski.com skrenuli pažnju […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Primedbe na funkcionisanje ulične rasvete u Zrenjaninu traju godinama

  Primedbe na funkcionisanje ulične rasvete u Zrenjaninu traju godinama. Iako je sistem javne rasvete, prema tvrdnjama nadležnih, rekonstruisan pre nekoliko godina, i dalje se dešava da su pojedine ulice u delimičnom ili čak potpunom mraku, a da istovremeno u nekim ulicama javna rasveta ostaje uključena i danju.

   

  Na to su portalu zrenjaninski.com skrenuli pažnju čitaoci, koji su nam poslali fotografije ulice 6. maja u večernjim satima, ali i Nušićeve ulice, koja je osvetljena prirodnom svetlošću, a dodatno i sijalicama.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Za ekologiju više od 541 milion dinara, ovako su raspodeljena sredstva

   

  Prema odluci Skupštine grada, od septembra prošle godine, javna rasveta kao komunalna usluga može da bude rešena kroz ugovor o javno – privatnom partnerstvu.

   

  funkcionisanje javne rasvete u zrenjaninu

   

  Dok se eventualno ne pronađe partner, redovno održavanje javnog osvetljenja u gradu i selima povereno je preduzeću „Elektro Lumen“ iz Lukićeva, koje je posao dobilo kroz javnu nabavku. Obaveštenje o dodeli ugovora, vrednog 8,3 miliona dinara, objavljeno je sredinom prošlog meseca. Ovo preduzeće je i do sada bilo zaduženo za održavanje javne rasvete.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Budžetom grada za 2023. godinu za upravljanje javnim osvetljenjem i njegovo održavanje predviđeno je ukupno 150 miliona dinara. Od tog iznosa, 100 miliona predviđeno je za stalne troškove, a 50 miliona za tekuće popravke i održavanje.

   

  Prema dostupnim podacima, na teritoriji grada ima oko 15.000 svetiljki.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 4

  1. Dok se vecina gradjana Srbije nada dobitku sedmice na lotou, par likova u Zrenjaninskoj kafani se setilo da to moze da „zaradi“ na racun (ovaca) gradjana Zrenjanina. Dok je 99% opstina i gradova putem javno privatnog partnerstva sklopilo ugovore sa izvodjacima radova na zameni LED svetiljki tako da gradjani i budzet ne potrose ni dinar vec da otplacuju iz ugovorima zagarantovanim ustedama u potrosnji na period od 10-15 godina, dok je prosecan rok trajanja LED rasvete preko 25 godina likovima u kafani se ta ideja nije svidela jer ne mogu preko noci da ostvate ‘Americki san“ u Zrenjaninu da postanu milioneri. Preduzeli su napore da taj biznis bude izveden u sto kracem roku i da u toku 2020. godine i 2021. godine „ispumpaju“ 3 miliona evra na NATRIJUM žute sijalice. Nastelovali tender, izvodjac nasao lokalnog podizvodjaca i „lova do krova“, a racun grada Zrenjanina prazan. Sad od Subotice, Šida, Bele palanke, Plandista, Kovina, Sombora, Kikinde, Zagubice, Cuprije, Ivanjice, Valjeva, Lajkovca, Vranja, Pirota, Bujanovca itd…itd…koji su uspesno izvrsili zamenu svetiljki u LED RASVETU samo je grad Zrenjanin na osnovu odluke likova iz kafane napravio potez stoleca, ali za svoj dzep. Jos jedna promasena investicija, koja ne funkcionise i nije u javnom interesu.

  2. OD OVOG „DOBROG SVETLA“, U ELEMIRU, JEDNA STRANA ULICE, MALO OSVETLJENA, DRUGA U TOTALNOM MRAKU!!!
   TOTALNO NESTRUČNO-DILETANTSKI URAĐENA RASVETA, KAZALI „ŠPAR NATRIJUMOVIM SIJALICAMA“ I BEZ IKAKVOG STRUČNOG TEHNIČKOG PRORAČUNA!
   JER, KAKO OBJASNITI, ONU „SENDVIČ“ RASVETU, PO ULICAMA-ISPOD SVETILJKE MALO SVETLA, PA ONDA MRAK, PA ONDA, ISPOD SLEDEĆE, OPET MALO SVETLA,…
   UMESTO, JEDNAKE OSVETLJENOSTI!!!
   INAČE, TA MONOHROMATSKA SVETLOST, NIJE NI ZDRAVA ZA OČI, PA SE, PO PRAVILU, TAKVE SVETILJKE KORISTE SAMO NA VELIKIM RASKRSNICAMA, NE I U NASELJIMA!!! I TO JE „BIO HIT“ PRE 60 I VIŠE GODINA, A, SADA SU IH UVELIKO PREVAZIŠLE TZV „LED“ SVETILJKE, JEFTINIJE , OKO 9x MANJE TROŠE I DUGOTRAJNIJE!
   DA JE DRŽAVA, UMESTO ŽIVINIH/NATRIJUMOVIH SVETILJKI, KOMPLETNO PREŠLA NA LED RASVETU, UŠTEDELA BI JEDNU VELIKU CENTRALU!!!
   ALI, GDE JE TU PRIVATNA RAČUNICA-NEMA JE, I TU „LEŽI ZEC“, IZGLEDA!!!
   U PITANJU SU VELIKI BROJEVI!
   PREKOR IZ ELEMIRA!

  3. Jako je sumnjiv taj poso. Vidi se da je neko montirao natrijumove sijalice koje su bile za otpis iz skladista. Ovde u Zrenjaninu sami lopovi na vlasti. Ako je to tako lepo i dobro sto svi pale telefone i mobilne pored ulicne rasvete kad idu nocu. Zasto je u ulici Slobodana Bursaca stavljena normalna led rasveta i u glavnoj kad su ubedjivali ljude da je natrijum bolje resenje a ne mogu ni da ga nabave. Taj natrijum se vise ni ne proizvodi i samo idioti mogu time da se fale.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad