• PREDSTAVLJEN PROJEKAT IZGRADNJE PARKA NA BAGLJAŠU

  ZRENJANIN – Na redovnoj sednici Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Skupštine AP Vojvodine, koja je danas, po prvi put, održana u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, između ostalog je predstavljen projekat formiranja parka u najmnogoljudnijem zrenjaninskom naselju Bagljaš. Član pomenutog Odbora i pokrajinski poslanik Darko Bađok, koji je i inicirao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PREDSTAVLJEN PROJEKAT IZGRADNJE PARKA NA BAGLJAŠU

  ZRENJANIN – Na redovnoj sednici Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Skupštine AP Vojvodine, koja je danas, po prvi put, održana u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, između ostalog je predstavljen projekat formiranja parka u najmnogoljudnijem zrenjaninskom naselju Bagljaš.

  Gradonačelnik Čedomir Janjić i pokrajinski poslanik Darko Bađok

  Član pomenutog Odbora i pokrajinski poslanik Darko Bađok, koji je i inicirao održavanje sastanka u gradu na Begeju, podsetio je da je idejno rešenje parka na Bagljašu poteklo od neformalne grupe ljudi, u kojoj je i on, a koja želi da Zrenjanin, posle pet decenija, dobije novi park.

  Kako je zamišljeno, park bi se nalazio na prostoru između Aviv Parka i poslednjih stambenih zgrada u ovom naselju, a taj lokalitet, po rečima Bađoka, i nije namenjen za neku industrijsku gradnju. Kako je istakao, ne radi se o pukoj sadnji drveća i zelenila, nego i o izgradnji trim staze i dečijeg igrališta, postavljanju klupa, odnosno svega onoga što poseduje jedna moderna zelena oaza u urbanoj sredini.

  – Jedan ovako veliki projekat, da bi ugledao svetlost dana, mora da bude podržan od pokrajinskih i gradskih institucija. Zato sam inicirao ovaj sastanak da bismo ovako bitnu stvar podigli na viši nivo – izjavio je Bađok.

  On je podsetio da je ovo veoma važno pitanje za Zrenjanin koji predstavlja najugroženiju sredinu kada je reč o pošumljenosti, jer se svega tri odsto njegove teritorije nalazi pod šumom. To je, po rečima Bađoka, ubedljivo najlošiji rezultat u Srbiji.

  – Strategijom razvoja grada Zrenjanina do 2020. godine je definisano da moramo dosta toga uraditi na ovom planu. Gradske službe će preuzeti projekat o formiranju bagljaškog parka, koji im je predstavljen na ovoj sednici, a mi ostali ćemo se baviti samom organizacijom posla i pribavljanjem sredstava za njegovu realizaciju – naveo je Bađok.

  Bagljaš bi uskoro mogao dobiti novi park (Foto: Dušan Bartolović)

  Na pitanje da li postoji mogućnost da se i Pokrajina uključi u finansiranje ovog projekta, Bađok je odgovorio da se očekuje da ona, zapravo, ima najveću ulogu u svemu ovome.

  – Nadležni pokrajinski sekretar je na sednici, na kojoj se donosio budžet za 2017. godinu, rekao da veliki problem predstavlja to što se ozbiljna sredstva namenjena za pošumljavanje vraćaju u budžet, jer nema dobrih projekata. Park na Bagljašu je dobar projekat i siguran sam da će Pokrajina ozbiljno učestvovati u njegovoj realizaciji. Grad će biti nosilac projekta, a pomoć očekujemo i od privrednika – naglasio je Bađok i dodao da će budući park na Bagljašu biti veći od Karađorđevog parka nadomak centra grada.

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je prisustvovao sednici Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Skupštine AP Vojvodine, poručio je da će lokalna samouprava podržati ovaj projekat, jer je želja nadležnih da posle dugo godina bude oformljena nova zelena oaza u gradu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 4

  1. Elektro stanica sa visoko naponskim kablovima i Bagljaski kanal…su tamo.
   Da li je neko mislio o tome, premestanje takvog objekta je skuplje nego ceo Vas park. Bagljaski kanal je privremeno sredjen kod Aviva, pa se opet oseca…nije potpuno resen problem istog. Mislim da ste izabrali najbolju lokaciju…definitivno.

  2. Odlicno mesto, ali sta cemo sa trafo stanicom?To se mora resiti nekako jer njoj nije mesto tako blizu ljudima i stambenim objektima

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad