• Postrojenje počelo sa radom, prečišćena voda stiže u vodovodnu mrežu!

  Kako portal zrenjaninski.com nezvanično saznaje, postrojenje za preradu vode u Zrenjaninu danas je konačno počelo sa radom! Prečišćena voda bi u toku dana trebalo da se nađe u vodovodnoj mreži!   Voda je puštena nakon testiranja opreme i pripreme za početak ugovorom definisanog probnog rada postrojenja.   Ovaj potez usledio je nakon što je JKP […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Postrojenje počelo sa radom, prečišćena voda stiže u vodovodnu mrežu!

  Kako portal zrenjaninski.com nezvanično saznaje, postrojenje za preradu vode u Zrenjaninu danas je konačno počelo sa radom! Prečišćena voda bi u toku dana trebalo da se nađe u vodovodnoj mreži!

   

  Voda je puštena nakon testiranja opreme i pripreme za početak ugovorom definisanog probnog rada postrojenja.

   

  Ovaj potez usledio je nakon što je JKP „Vodovod i kanalizacija“ konzorcijumu investitora izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode odobrilo da prečišćenu vodu sa postrojenja pušta u mrežu.

   

  U toku testiranja opreme celokupno vodosnabdevanje grada obavljaće se preko postrojenja za prečišćavanje vode. To će se raditi uz kontinuiranu analizu i kontrolu kvaliteta vode od strane investitora, „Vodovoda“ i ovlašćenih laboratorija.

   

  Iako će doći do vidljivog poboljšanja kvaliteta vode, odluka iz 2004. godine o zabrani vode iz gradske vodovodne mreže za piće i dalje je na snazi. Tako će biti sve do ukidanja zabrane od strane nadležnih institucija.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. To što piše je notorna laži neko bi trebao da odgovara za ovakve dezinformacije, jer prvo treba da prodje probni period i da se dobiju izveštaji relevantnih laboratorija da je voda ispravna za piće, da bi tek onda mogla da se pusti u vodovodnu mrežu?…Ne mogu da verujem da kao ozbiljan portal nasedate na ovakve gluposti!

   1. Pa i piše da nije za piće. Prvo pročitajte vest pa komentarišite. Bože kakvih ljudi ima i posle se pitamo zašto smo tu gde jesmo.

  2. Naravno kada je čika knez nakon mleka opet izmenio pravila igre pa je hitno usvojen zakon da gradska uprava MOŽE poveriti privatnoj firmi posao proizvodnje-prečišćavanja vode. Sve bi to bilo ok da ne postoji pitanje cene proizvedene vode i izmišljenih računa za vodu. Već smo videli da dižu cenu otpadne vode preko noći kako im se hoće. Vodovod ima gomilu nečitljivih vodomera, nejasno spojene objekte na jedan vodomer i tu primenjuju metod izmišljanja potrošenih kubika. Tako imamo zgrade gde su računi za četvoročlano domaćinstvo već oko 2.000 dinara u proseku, pogotovo tamo gde se ni ne zna koji je čiji vodomer i gdeje nečitljiv. Koliko će biti račun iz nove fabrike vode, 4 , 5 hiljada, nije li nam dosta pljačke kroz grejanje?

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad