• Pogledajte kako protiče demontaža starih šina u Zrenjaninu (Video)

  U proteklih mesec dana na tri pružne deonice demontirano je oko 20 kilometara starih šina, od ukupno 435 kilometara starih pruga, koliko će u naredne dve godine biti uklonjeno širom Srbije.   Do sada je demontaža starih šina organizovana na deonicama Senta – Kanjiža, Petrovaradin – Beočin i Zrenjanin Fabrika – Vršac.   Radovi su […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pogledajte kako protiče demontaža starih šina u Zrenjaninu (Video)

  U proteklih mesec dana na tri pružne deonice demontirano je oko 20 kilometara starih šina, od ukupno 435 kilometara starih pruga, koliko će u naredne dve godine biti uklonjeno širom Srbije.

   

  Do sada je demontaža starih šina organizovana na deonicama Senta – Kanjiža, Petrovaradin – Beočin i Zrenjanin Fabrika – Vršac.

   

  Radovi su počeli početkom marta na prugama Senta – Kanjiža i Beočin – Petrovaradin.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Probijen rok: Produžena obustava saobraćaja na državnom putu

   

  Početkom aprila započeta je i demontaža koloseka na petnaest kilometara dugoj deonici između Zrenjanina i Lazareva, na staroj pruzi Zrenjanin Fabrika – Vršac.

   

  Do sada je na pruzi Zrenjanin Fabrika – Lazarevo uklonjeno oko šest kilometara starih staničnih koloseka sa skretnicama. Očekuje se da će tokom aprila biti uklonjeno svih petnaest kilometara starih šina na ovoj deonici. Nakon što deonica Zrenjanin Fabrika – Lazarevo bude završena, na red dolazi desetak kilometara duga pruga Sečanj – Jaša Tomić.

   

  demontaža starih šina
  Foto: Infrastruktura železnice Srbije

   

  Biće oslobođeno oko 590 hektara zemljišta

   

  „Skoro 400 kilometara starih pruga, koje se odavno više ne koriste, nalazi se u Vojvodini. Na nekim od ovih pruga vozovi ne saobraćaju i preko četrdeset godina. Reč je o prugama čije funkcionisanje i održavanje ni na koji način nije bilo isplativo, a bilo kakve nove investicije i popravke nemaju ni ekonomsko, ni saobraćajno opravdanje“, kažu u „Infrastrukturi železnice Srbije“.

   

  U ovom preduzeću navode da će se demontiranjem i uklanjanjem starih železničkih infrastrukturnih kapaciteta, koji odavno više nisu u upotrebi, osloboditi oko 590 hektara zemljišta u infrastrukturnom i pružnom pojasu, u 26 opština širom Srbije. To zemljište će lokalne samouprave moći da koriste za najrazličitije namene i u skladu sa svojim potrebama.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Zemljište sa koga budu uklonjene pruge moći će da se koristi za izgradnju novih puteva, sportske sadržaje, biciklističke ili trim staze i druge namene. Biće stvoreni i uslovi za bolju i lakšu saobraćajnu povezanost i infrastrukturni razvoj ovih lokalnih samouprava“, navode u „Infrastrukturi železnice Srbije“.

   

  U nastavku pogledajte video prilog sa terena.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 6

  1. Друштвено неодговорно пословање и саботажа!

   1. Strašno. Zločin koji se ne može ničim opravdati. Uništiti prugu je anticivilizacijski čin dostojan najgorih rusitelja.

  2. Strašno. Zločin koji se ne može ničim opravdati. Uništiti prugu je anticivilizacijski čin dostojan najgorih rusitelja.

  3. Odgovorni za ovaj terorizam moraju jednoga dana odgovarati pred zakonom.Stotine hiljada tona poljoprivrednih proizvoda se tegli šleperima koji oru i onako bedne puteve po Banatu a ovi indijanci kradu železničke pragove.Kažu nije rentabilno vagonima izvlačiti repu,pšenicu,kukuruz već hiljadama šlepera koji troše preskupo gorivo,navlače blato na puteve,lome sve pod sobom.Ruše i uništavaju po Banatu sve što im padne pod ruku,vraćaju nas u kameno doba,truju toksičnim kineskim gumama a za ime beogradskog voza kuma nagrađuju sa 10.000 evra.Vojvođani i Zrenjaninci tačno ste tamo gde ste i zaslužili.

   1. Jesmo, zbog beogradske stoke koja nas uništava već decenijama.Nismo ih mi birali, biraju oni sami sebe.I na skorašnjim izborima smo videli da su glasanje namešteno i pokradeno.Izborima se ne ruši pokvareni režim, zna se dobro kako se to radi.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad