• Plansko ispiranje vodovodne mreže, može doći do pada pritiska

  Već godinama unazad JKP „Vodovod i kanalizacija“, u periodu od marta do novembra, odnosno dok vremenski uslovi to dozvoljavaju, sprovodi plansko ispiranje vodovodne mreže u gradu i selima. Ujedno se obavlja i ispiranje mreže po prijavi korisnika.   Redovnim ispiranjem vodovodne mreže održava se mikrobiološka ispravnost vode, uklanjaju se mikronečistoće iz vodovodnih cevi i povećava […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Plansko ispiranje vodovodne mreže, može doći do pada pritiska

  Već godinama unazad JKP „Vodovod i kanalizacija“, u periodu od marta do novembra, odnosno dok vremenski uslovi to dozvoljavaju, sprovodi plansko ispiranje vodovodne mreže u gradu i selima. Ujedno se obavlja i ispiranje mreže po prijavi korisnika.

   

  Redovnim ispiranjem vodovodne mreže održava se mikrobiološka ispravnost vode, uklanjaju se mikronečistoće iz vodovodnih cevi i povećava bistrina vode. Ispiranjem mreže nakon svake havarije, pak, izbacuju se mehaničke nečistoće iz vodovodnih cevi.

   

  U momentima dok traje ispiranje mreže može doći do pada pritiska vode u mreži. Moguće je i da dođe do kraćeg zamućenja i poremećaja kvaliteta vode.

   

  Ove godine ispiranje vodovodne mreže počelo je 11. marta. Paralelno se obavljaju planska i ispiranja po prijavi korisnika. Prve nedelje ispiranje mreže je sprovedeno u Dolji. Zatim je posao obavljen i na Karađorđevom trgu, u naselju Ruža Šulman, na Berberskom, na Putnikovu i u delu Gradnulice. Od petka, 22. marta, ispiranje mreže je počelo u Mužlji gde će biti nastavljeno i tokom ove nedelje.

   

  Ukoliko korisnici uoče neke promene u karakteristikama vode to mogu prijaviti putem telefona dispečerske službe 023/534-097 (00-24 sata) ili besplatne korisničke info linije  0800 /024-023 (radnim danima od 7.30 d0 15 časova). Prijava će biti uvrštena u plan ispiranja.

   

  Prošle godine četiri puta isprana kompletna vodovodna mreža

   

  JKP „Vodovod i kanalizacija“ održava više od 1.000 kilometara vodovodne mreže u gradu i selima. U toku prošle godine četiri puta je isprana kompletna vodovodna mreža u gradu i dva do tri puta u svakom selu.

   

  – U jednom periodu izgradnje grada hidranti nisu unošeni u planove, pa se za veliki broj njih ne zna tačna lokacija. Iz tog razloga pozivamo građane da ukoliko, u blizini svojih objekata i na drugim javnim površinama, uoče hidrante da o tome obaveste naše preduzeće, da bismo ih revitalizovali i stavili u funkciju. Na taj način se povećava mogućnost još kvalitetnijeg ispiranja mreže, jer će se povećati broj mesta sa kojih se obavlja ispiranje. Ovim se povećava i ukupna bezbednost jer se hidranti koriste i za gašenje požara – kaže Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad