• Palata Dunđerski nakon rekonstrukcije spremna za prodaju

  Zdanje koje je u Zrenjaninu poznato kao Palata Dunđerski moglo bi uskoro da dobije novog vlasnika, pa i namenu, saznaje portal zrenjaninski.com.   Vlasnici ovog velelepnog objekta, koji je nedavno, nakon rekonstrukcije, zablistao u punom sjaju, ponudili su zgradu na prodaju. Zgrada je, inače, u vlasništvu više od 60 suvlasnika, nekadašnjih ili sadašnjih članova Zemljoradničke […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Palata Dunđerski nakon rekonstrukcije spremna za prodaju

  Zdanje koje je u Zrenjaninu poznato kao Palata Dunđerski moglo bi uskoro da dobije novog vlasnika, pa i namenu, saznaje portal zrenjaninski.com.

   

  Vlasnici ovog velelepnog objekta, koji je nedavno, nakon rekonstrukcije, zablistao u punom sjaju, ponudili su zgradu na prodaju. Zgrada je, inače, u vlasništvu više od 60 suvlasnika, nekadašnjih ili sadašnjih članova Zemljoradničke zadruge „Zrenjanin“. Jedan deo prostora palate koristi zadruga, za svoje opšte službe. A veći deo izdaje se različitim zakupcima, pa se trenutno u zakupu nalaze kladionica, apoteka, kineska prodavnica, jedna politička stranka…

   

  Pročitajte još: Još jedno izbegličko naselje biće izgrađeno u Kleku

   

  Pre dve godine, zadrugari su doneli odluku da ulože novac u rekonstrukciju Palate Dunđerski koja je bila u veoma lošem stanju. Radovi su, pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin, s obzirom na to da je zgrada spomenik kulture od velikog značaja, trajali više od godinu dana.

   

  – U rekonstrukciju je uloženo oko deset miliona dinara. Dosta je urađeno, pa zgrada mnogo lepše izgleda, ali posao nije završen. Pošto je nas suvlasnika mnogo, shvatili smo da je najbolja opcija da zdanje prodamo. Najpre smo ponudili Gradu da otkupi ovo zdanje. Ali, i pored podrške toj ideji nije došlo do realizacije. U međuvremenu, bilo je nekoliko zainteresovanih za kupovinu. Međutim, nisam siguran koliko su ozbiljne te ponude bile – kaže za naš portal jedan od suvlasnika Slavko Vukov.

   

  Palata Dunđerski kao hotel?

   

  On kaže da je vrednost zgrade procenio jedan renomirani arhitekta i da je to suvlasnicima polazna osnova, ali ne želi da saopštava kolika suma novca je u pitanju.

   

  Priča se, ali nam nije i potvrđeno, da među interesentima ima i potencijalnih kupaca koji su zainteresovani za opciju da u Palati Dunđerski otvore hotel.

   

  Palata Dunđerski je, inače, sazidana između 1905. i 1910. godine, u stilu secesije, a investiror je bio najveći veleposednik u Banatu u to vreme, Lazar Dunđerski.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Palata Dunđerski je, inače, sazidana između 1905. i 1910. godine, u stilu secesije, a investiror je bio najveći veleposednik u Banatu u to vreme, Lazar Dunđerski.
   A, ŠTA JE SA TZV „RESTITUCIJOM“!!!???
   ZAR TA ZGRADA, KAO I PRODATA PIVARA, NISU BILE PRIVATNE!?
   „ŠPIRTUSARA“, „PINOVA VILA“, … SU TAKOĐE IMALE VLASNIKE, ALI, SE NE VRAĆAJU BIVŠIM VLASNICIMA ILI NJIHOVIM NASLEDNICIMA!!!???
   NEKA PROPADNU, BOLJE JE, ZAR NE ?
   BLAGO NAMA!!!
   PITANJA IZ ELEMIRA!

   1. Tu zgradu su kupili zadrugari od Dundjerskog! Sta vas elemirce to interesuje kad nemate novaca tolko da kupite…

  2. Tu zgradu su kupili zadrugari od Dundjerskog! Sta vas elemirce to interesuje kad nemate novaca tolko da kupite…

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad