• Olakšice za zakupce poslovnog prostora u svojini Grada Zrenjanin

  Ne naplaćuje se ili se umanjuje mesečna zakupnina poslovnog prostora, koji su u svojini Grada Zrenjanina, u periodu vanrednog stanja, odlučila je lokalna vlast.   – Svesni smo situacije u kojoj su se našli naši preduzetnici. Želimo da im na ovaj način omogućimo da prebrode ovaj period i da svi nastave s radom u punom […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Olakšice za zakupce poslovnog prostora u svojini Grada Zrenjanin

  Ne naplaćuje se ili se umanjuje mesečna zakupnina poslovnog prostora, koji su u svojini Grada Zrenjanina, u periodu vanrednog stanja, odlučila je lokalna vlast.

   

  – Svesni smo situacije u kojoj su se našli naši preduzetnici. Želimo da im na ovaj način omogućimo da prebrode ovaj period i da svi nastave s radom u punom obimu, kada se okonča vanredno stanje – kaže gradonačelnik Čedomir Janjić.

   

  On je održao telefonsku sednicu Gradskog veća, na kojoj je donet zaključak o merama u vezi sa naplatom zakupnina u vlasništvu Grada.

   

  Pročitajte još: SPIN: Platite račune ili zamenite novac bez dugog čekanja u redovima

   

  U zaključku se dozvoljava javnom preduzeću „Gradska stambena agencija“, kao upravljaču ili korisniku poslovnog prostora u javnoj svojini Grada Zrenjanina, da primenjuje neku od podsticajnih finansijskih mera. Mere se preduzimaju sa ciljem prevazilaženja posledica otežanog poslovanja u vreme uvedenog vanrednog stanja. Jedna od mogućnosti je da se zakupcima koji su privremeno prestali da obavljaju delatnost, po osnovu odluka Vlade ili Štaba za vanredne situacije, zakupnina za mart obračuna i naplati u iznosu od 50 posto. Zakupnina poslovnih prostora u gradskoj svojini neće im se naplaćivati počev od aprila, pa dok traju odluke Vlade Srbije ili Štaba.

   

  Za zakupce koji su samoinicijativno prestali sa obavljanjem delatnosti, zakupnina za mart će biti naplaćena po istom modelu. Za april će im biti naplaćena zakupnina u visini od 10 posto od ugovorenog mesečnog iznosa.

   

  Oni zakupci koji nakon 15. marta nisu prestali da rade, zakupnina za mart biće naplaćena u visini od 75 posto od ugovorenog iznosa. Zakup za april biće im fakturisan u prepolovljenoj sumi. Oni imaju i mogućnost da zakup za mart i april plate i u 12 mesečnih rata, počev od ovog meseca. Ali, u tom slučaju bi platili pun iznos ugovorenog mesečnog zakupa i za mart i za april.

   

  Političke stranke izuzete od ovih mera

   

  Mere koje su predviđene ovim zaključkom ne odnose se na parlamentarne stranke kao zakupce prostora u svojini Grada. One će zakup morati da plaćaju u punom iznosu.

   

  Gradonačelnik Janjić poručuje da Zrenjanin ostaje dobro mesto za investiranje. Kako je naveo, lokalna samouprava će i dalje biti na usluzi investitorima i preduzetnicima.

   

  – Verujem da će i privatni zakupodavci slediti primer Grada Zrenjanina i svojim zakupcima omogućiti finansijske olakšice. To je potrebno učiniti kako bi svi lokali na teritoriji grada ostali u funkciji i nastavili da rade. I to bez obzira da li su u centru grada ili drugim njegovim delovima – navodi gradonačelnik.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad