• Nedostatak novca i radnika sprečava detaljno uređenje centralnog jezera

  Planovi za ozbiljnu rekonstrukciju centralnog jezera u Zrenjaninu postoje još od 2018. godine, od kada je Ustanova „Rezervati prirode“ od JVP „Vode Vojvodine“ preuzela ingerencije nad gradskim jezerima.   Problemi sa dokumentacijom obeležili su prošlu godinu, a ovu će obeležiti pandemija koronavirusa. Tek, od ozbiljnijih radova, po svemu sudeći, ni do kraja godine neće biti […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nedostatak novca i radnika sprečava detaljno uređenje centralnog jezera

  Planovi za ozbiljnu rekonstrukciju centralnog jezera u Zrenjaninu postoje još od 2018. godine, od kada je Ustanova „Rezervati prirode“ od JVP „Vode Vojvodine“ preuzela ingerencije nad gradskim jezerima.

   

  Problemi sa dokumentacijom obeležili su prošlu godinu, a ovu će obeležiti pandemija koronavirusa. Tek, od ozbiljnijih radova, po svemu sudeći, ni do kraja godine neće biti ništa.

   

  U međuvremenu, jezero kod zgrade zrenjaninskog suda polako osvaja i trska, a gde je ona, tu je i mini deponija u vodi koju stvaraju neodgovorni pojedinci.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Zamena dotrajalih semaforskih stubova u naselju Bagljaš

   

  – Nedostatak novca, ali i radnika, učinili su svoje. Ove godine nismo uspeli ni da repariramo vodoskok, odnosno plutajuću fontanu u jezeru, koja nema samo estetsku, nego i funkciju prečišćavanja vode. Početkom godine, kada je postavljana talpa za plivanje za časni krst, prekinuto je snabdevanje pontona strujom. Kako ponton nije ozbiljno repariran od kada je postavljen, za sređivanje je bilo potrebno više novca. Njega nije bilo, a sada nam nedostaju i radnici – objašnjava za portal zrenjaninski.com direktor „Rezervata prirode“ Dejan Jovanov.

   

  Jovanov dodaje da se obale centralnog jezera kose koliko je to moguće u ovakvim uslovima. Napominje da je košenje trske nebezbedno za radnike „Čistoće i zelenila“.

   

  – Naš radnik jednom do dva puta nedeljno pokupi smeće, ali očigledno ni to nije dovoljno – zaključuje Jovanov.

   

  slike sa centralnog jezera

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad