• Nastavak radova na proširenju i uređenju platoa Centralne pijace

  Proširenje i uređenje platoa Centralne pijace u Zrenjaninu, koje je započeto prošle godine, nastavljeno je, a u planu je i realizacija treće faze, odnosno obezbeđenje izlaza ka Makedonskoj ulici. Na taj način poboljšaće se uslovi i za trgovce koji prodaju robu iz kamiona i prikolica, ali i za potrošače.   Investicija se finansira zajedničkim sredstvima […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nastavak radova na proširenju i uređenju platoa Centralne pijace

  Proširenje i uređenje platoa Centralne pijace u Zrenjaninu, koje je započeto prošle godine, nastavljeno je, a u planu je i realizacija treće faze, odnosno obezbeđenje izlaza ka Makedonskoj ulici. Na taj način poboljšaće se uslovi i za trgovce koji prodaju robu iz kamiona i prikolica, ali i za potrošače.

   

  Investicija se finansira zajedničkim sredstvima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Grada Zrenjanina.

   

  Ovu lokaciju danas je posetio gradonačelnik Čedomir Janjić, sa saradnicima.

   

  Pročitajte još: Nastavljeno uređenje Bagljaškog kanala, jedan deo će biti zacevljen

   

  – Velike gužve prethodnih godina su pravile probleme na Centralnoj pijaci, koja je izuzetno posećena, naročito pijačnim danima. Prodavci kabaste robe imali su problem sa prodajnim prostorom. Zato smo prošle godine proširili ovaj veliki prostor. Ukupna ulaganja su 21 milion dinara, a investicija se realizuje uz pomoć Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu – kazao je Janjić.

   

  On je podsetio da su obavljeni obimni zemljani radovi i da je kompletna lokacija sanirana.

   

  – Proširili smo plato i sada nastavljamo drugu fazu tog projekta, koja je vredna devet miliona dinara. Po završetku treće faze očekuje se i otvaranje platoa ka Makedonskoj ulici. Time bi se umnogome poboljšala i komunikacija pijačnog prostora s okolnim ulicama – naglasio je Janjić.

   

  radovi na proširenju platoa centralne pijace

   

  Kompleks Centralne pijace zauzima površinu od 16,6 hektara

   

  Kompleks Centralne pijace u Zrenjaninu, obuhvaćen Planom detaljne regulacije, zauzima površinu od 16,6 hektara. Započeti radovi izvode se na površini od oko 5.000 kvadratnih metara, a podrazumevaju izgradnju magacinskog prostora i pijačnog prostora za prodaju robe iz kamiona i prikolica. Ovim radovima se pijačni prostor praktično proširuje za trećinu.

   

  Radovi na komunalnom uređenju dela Centralne pijace, u ukupnoj vrednosti od 21 milion dinara, realizovani su tokom prošle godine. Iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave izdvojeno je 16 miliona dinara, a pet miliona je obezbeđeno iz budžetskih sredstava Grada Zrenjanina. Ugovor za završetak radova, odnosno druge faze, potpisali su 18. marta ove godine gradonačelnik Čedomir Janjić i državni sekretar tog ministarstva Zoran Kasalović.

   

  Na ovaj način rešava se problem nedovoljnih mesta za prodaju robe iz kamiona i prikolica, a pijaca će biti opremljena i novim komunalnim sadržajima. Prostor, čije je uređenje u toku, nalazi se iza sadašnjeg „buvljaka“ i proteže se koritom nekadašnjeg („turskog“) Begeja, prema Makedonskoj ulici.

   

  radovi na proširenju platoa centralne pijace

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. A sta je sad Starcevic? Zar nije bio nesto u sudijskoj organizaciji? Izgleda da je avanzovao. Vidim da se lepo goji, pa racunam da mu dobro ide 😀

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad