• Najavljeni istražni radovi na trasi budućeg auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad

  Koridori Srbije najavili su početak istražnih radova na trasi budućeg auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Najavljeni istražni radovi na trasi budućeg auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad
  Ulaz u Zrenjanin iz pravca Beograda (Foto: zrenjaninski.com)

   

  Geodetski i geotehnički istražni radovi u narednom periodu biće obavljani u katastarskim opštinama Orlovat, Farkaždin, Perlez, Stajićevo, Ečka, Lukino Selo, Zrenjanin, Mužlja, Slovački Aradac i Srpski Aradac.

   

  Iz Koridora Srbije podsećaju da se izgradnja auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad realizuje na osnovu ugovora zaključenog 10. novembra prošle godine između Vlade Republike Srbije, Koridora Srbije i kineske kompanije „China Shandong“. Zaključkom Vlade iz januara 2021. godine, izgradnja ovog auto-puta je proglašena za projekat od posebnog značaja za Srbiju.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Sprema li se to prostor za novu investiciju nadomak kineske gumare Linglong?

   

  Radovi su započeti krajem prošle godine i tom prilikom je rečeno da će ukupna dužina auto-puta iznositi 105,4 kilometra, od čega će poslednjih 5,5 kilometara biti brza saobraćajnica. Izgradnja obuhvata deonice od Beograda do Zrenjanina, dužine 67,66 kilometara, i od Zrenjanina do Novog Sada, dužine 37,74 kilometra, kao i izgradnju paralelnog nekomercijalnog puta, dužine oko 25 kilometara na potezu Novi Sad – Zrenjanin.

   

  Na trasi auto-puta planirana je izgradnja četiri velika mosta – dva preko Tamiša, gde su u toku pripremni radovi na izgradnji železničkog mosta, i po jedan preko Begeja i Tise, zatim četiri mosta preko kanala i prolaza za put, kao i preko ukrštanja sa prugom, 20 nadvožnjaka, sedam podvožnjaka i 47 propusta.

   

  PROČITAJTE JOŠ: FOTO: Prodaje se poslovni prostor u strogom centru grada

   

  Projektovana brzina biće 130 kilometara na čas na auto-putu, odnosno 100 kilometara na čas na delu brze saobraćajnice.

   

  Planirana je i rehabilitacija, modernizacija i dogradnja postojeće mreže državnih puteva prvog i drugog reda u zoni koridora.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]