• Koronavirus poremetio ovogodišnje planove Ustanove „Rezervati prirode“

  Koronavirus je poremetio ovogodišnje planove Ustanove „Rezervati prirode“. Neke aktivnosti moraće da sačekaju bolja vremena, što zbog poštovanja epidemioloških mera, što zbog manje novca na koji u ovoj ustanovi mogu računati do kraja godine.   – Čuvarska služba je na terenu 24 sata, a čuvari poštuju sve mere, što nije uvek jednostavno. Na Tisi bi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Koronavirus poremetio ovogodišnje planove Ustanove „Rezervati prirode“

  Koronavirus je poremetio ovogodišnje planove Ustanove „Rezervati prirode“. Neke aktivnosti moraće da sačekaju bolja vremena, što zbog poštovanja epidemioloških mera, što zbog manje novca na koji u ovoj ustanovi mogu računati do kraja godine.

   

  – Čuvarska služba je na terenu 24 sata, a čuvari poštuju sve mere, što nije uvek jednostavno. Na Tisi bi uskoro trebalo da bude završen vizitorski centar. Ostali poslovi planirani za ovu godinu sačekaće jesen ili sledeću godinu – kaže za portal zrenjaninski.com Dejan Jovanov, direktor Ustanove „Rezervati prirode“.

   

  Remont pumpi na Begejskoj petlji, koji je trebalo da se obavi ove godine, prema rečima Jovanova, moraće da sačeka, kao i završetak radova na osmatračnici na Tisi.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Za subotu zakazan novi protest, „Prekon“ najavljuje rešenje problema

   

  – Što se tiče fontane u jezeru kod Kulturnog centra, radovi na popravci su u toku. Iako je fontana trebalo da proradi, to se još neće dogoditi. Ponton je star dve decenije, u toku popravke pojavljivali su se novi problemi. Takođe, zbog bezbednosti na popravci rade ekipe od dva člana, i sve to jako usporava posao. Problem je, naravno, i u novcu. Ono što finansiramo iz eko-takse teče redovno, dok onaj deo koji bi trebalo da stigne iz budžeta, zbog poznatih okolnosti, trenutno je „na čekanju“ – ističe Jovanov.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin