• JKP „Pijace i parkinzi“ planira da od 1. januara podigne cene parkinga u gradu

  JKP „Pijace i parkinzi“ planira da od 1. januara naredne godine podigne cene parkinga u Zrenjaninu. To je navedeno u programu poslovanja ovog javnog komunalnog preduzeća za 2024. godinu, koji će se sutra naći pred odbornicima Skupštine grada, a koji je potpisao v.d. direktora Aleksandar Martinov.   Vozači će već od 3. januara, prvog radnog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  JKP „Pijace i parkinzi“ planira da od 1. januara podigne cene parkinga u gradu

  JKP „Pijace i parkinzi“ planira da od 1. januara naredne godine podigne cene parkinga u Zrenjaninu. To je navedeno u programu poslovanja ovog javnog komunalnog preduzeća za 2024. godinu, koji će se sutra naći pred odbornicima Skupštine grada, a koji je potpisao v.d. direktora Aleksandar Martinov.

   

  Vozači će već od 3. januara, prvog radnog dana u novoj godini, parkiranje vozila plaćati pet dinara više po satu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: 5 razloga zbog kojih je srebrni nakit idealan izbor i jedno mesto gde vas čeka top ponuda

   

  Tako će sat parkiranja u crvenoj zoni koštati 60 dinara, u žutoj 50, a u zelenoj zoni 40 dinara, koliko će koštati i sat parkiranja na privremenim parkiralištima u Ulici Vuka Karadžića i kod stanice saobraćajne policije.

   

  Na parkiralištima na Žitnom trgu i Prevlaci sat parkiranja će, umesto dosadašnjih 40, koštati 45 dinara.

   

  Dnevna karta u prvoj zoni biće 420, u drugoj 350 a u trećoj 280 dinara, koliko i na privremenim parkiralištima u Ulici Vuka Karadžića i kod stanice saobraćajne policije, kao i na parking prostoru oko gradskog bazena i kupališta Peskara.

   

  Planirano povećanje broja parking mesta

   

  Poskupljenje je obrazloženo ulaganjima koja je preduzeće imalo u godini na izmaku.

   

  Navodi se da je nabavljeno novo vozilo za kontrolu parkiranja, za koje je bio potreban poseban hardver i softver. Takođe, bilo je potrebno i svakodnevno prisustvo obučenih radnika kako za rukovanje vozilom tako i sistemom, što je povećalo troškove.

   

  Dalje, preduzeće je iz sopstvenih sredstava finansiralo zamenu dotrajale vertikalne signalizacije i postavljanje dopunskih tabli sa obaveštenjem o parkiranju i kontroli. JKP „Pijace i parkinzi“ moralo je da uloži i u stručne nalaze, dodatnu opremu i da uposli dodatno ljudstvo za rad na „pauku“.

   

  Sve ovo povećalo je troškove pa je rešenje poskupljenje usluga ali i povećanje kontrole parkiranja.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  JKP „Pijace i parkinzi“, inače, planira da u sledećoj godini poveća broj parking mesta u prvim dvema gradskim zonama. Plan je da u crvenoj zoni broj mesta bude povećan za 47 a u žutoj za deset.

   

  Očekuju i da će prihod od podizanja nepropisno parkiranih automobila biti uvećan za 17 odsto. Planira se i kupovina još jednog vozila Skenkar.

   

  Vazduh u Zrenjaninu spada u treću kategoriju, to znači da je prekomerno zagađen

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 8

  1. Skandalozne cene dnevnih karata. Koji strucnjaci. Vidi se da nemaju gram mozga. Cena dnevne karte u Novom Sadu u trecoj zoni je 95 dinara strucnjaci.

  2. Naravno, trebaju plate onim silnim SNS parazitima. Umesto da svedu cene parkiranja na munumum ili da se ukinu naknade za parkiranje posto ovo JP nikakva ulaganja nemaju u infrastrukturu. Sve se svodi na pljacku!

  3. Treba zaposliti jos naprednjackih govana i podeliti nase pare na tenderima.Jebem li vam majku naprednjacku,lopovsku.Ovaj parking servis treba ukinuti sto pre i oterati parazite da rade kod kineza kao i ova govna retardirana iz komunalne policije

  4. Mislim da je poskupljenje opravdano,to je jedna od retkih firmi u kojoj se posluje domacinski i realno je poskupljenje od 5 dinara po satu. Zeleo bih da pozdravim sve radnike JKP ,,Pijace i parkinzi“ od sefa pa do kontrolora, oni svoj hleb zaradjuju posteno.

  5. Da li planiraju da urede neku ulicu sa parking mestima, na primer Nemanjinu, Svetosavsku, ili čak neko parkiralište? Verovatno da ne, zašto je onda povećanje cena opravdano kada ništa ne rade? Ništa se ne radi na infrastrukturi u gradu.

  6. Sramota! Svašta se naplaćuje i naziva parking prostorom, još malo pa će nam naplaćivati korišćenje prostora ispred kuća i stanova u kojim živimo. Jer su u mogućnosti. Neće još dugo, ako Bog i narod da.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad