• Izdata građevinska dozvola za izgradnju prečistača otpadnih voda

  Pokrajinski sekretarijat za energetiku, saobraćaj i građevinarstvo izdao je građevinsku dozvolu firmi „Begej Water“ iz Beograda za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Zrenjaninu. Ukupna predračunska vrednost objekta iznosi 2,3 milijarde dinara, bez PDV-a.   Prethodno je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine dao saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izdata građevinska dozvola za izgradnju prečistača otpadnih voda

  Pokrajinski sekretarijat za energetiku, saobraćaj i građevinarstvo izdao je građevinsku dozvolu firmi „Begej Water“ iz Beograda za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Zrenjaninu. Ukupna predračunska vrednost objekta iznosi 2,3 milijarde dinara, bez PDV-a.

   

  Prethodno je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine dao saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu ovog projekta.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Pitali smo nadležne: Šta se dešava sa centralnim gradskim jezerom (Foto)

   

  Zahtev za dobijanje građevinske dozvole „Begej Water“ je podneo 21. aprila. Međutim, on je odbijen zbog nepotpune dokumentacije. Investitor je 1. juna, uz dostavljanje dokumentaciju koja je prethodno nedostajala, podneo usaglašeni zahtev i on je nakon toga odobren.

   

  U dokumentaciji koja je priložena, između ostalog, nalazi se i izjava u kojoj su definisane obaveze Grada Zrenjanina i investitora. Podsetimo, obaveze Grada Zrenjanina u realizaciji projekta nisu finansijske prirode. One podrazumevaju obezbeđenje građevinskog zemljišta i povezivanje gradske kanalizacije sa prečistačem otpadnih voda.

   

  Šta su obaveze Grada Zrenjanina

   

  Direktor firme „Begej Water“ Branislav Zec dostavio je izjavu u kojoj je Pokrajinski sekeratrijat obavestio da je na osnovu ugovora, zaključenog između Grada Zrenjanina i društva „Metito“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a koje stoji iza firme „Begej Water“, Grad preuzeo obavezu da projektuje, izgradi i ishoduje upotrebnu dozvolu za pristupni put do lokacije na kojoj se gradi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Takođe, preuzeo je obavezu da projektuje, izgradi, završi, ugradi, testira i pusti u pogon kanalizacionu mrežu koja će povezati postojeću gradsku kanalizacionu infrastrukturu sa postrojenjem.

   

  U dokumentaciji se nalazi i ugovor zaključen 1. juna između Grada Zrenjanina i JKP „Vodovod i kanalizacija“, koji se odnosi na ove obaveze.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Vikend je odlično vreme za kupovinu, a GOMEX je odlično mesto

   

  Investitor, s druge strane, ima obavezu da plati doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta, za izgradnju upravne zgrade i 14 parking mesta u iznosu od 1.043.579 dinara.

   

  Ugovor o izgradnji centralnog prečistača otpadnih voda potpisali su početkom novembra 2020. godine gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i potpredsednik kompanije „Metito“ Valid Madvar. Projekat se realizuje kao direktna strana investicija, na osnovu međudržavnog sporazuma naše zemlje i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Njegova vrednost je 30 miliona evra.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Centralno postrojenje za preradu otpadnih voda grada Zrenjanina gradiće se na obodu industrijske zone „Jugoistok – Ečka“. Biće sa desne strane državnog puta Zrenjanin – Beograd, u blizini benzinske stanice NIS.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Osnovni podaci
   Naziv BEGEJ WATER
   Puno poslovno ime BEGEJ WATER d.o.o. Beograd
   Skraćeno poslovno ime BEGEJ WATER d.o.o.
   Matični broj 21671754
   PIB 112425063
   Status kompanije Aktivno
   Datum osnivanja 05.04.2021.
   Pravna forma Društvo sa ograničenom odgovornošću
   Delatnost Uklanjanje otpadnih voda (3700)
   Status bankovnih računa Aktivan

   Samo obratite pažnju na datum osnivanja kompanije,i sve je kristalno jasno

  2. Trange-frange posao. Dokazi su brojni. Najočigledniji je podatak o položaju „prečistača“ – nizvodno od grada. Zaključak: kroz grad će i dalje da teku g.vna. Eto, nije teško koristiti mozak. A poslovi koji se sklapaju „u naše ime i za našu korist“ su sve gluplji i gluplji…Naučiše samo da se ugrade. Ima ko će da plaća, očajni će i zaplakati.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad