• I Zrenjanin dobio „Oko sokolovo“: Skenkar rešava problem nepropisnog parkiranja

  I Zrenjanin je dobio svoje „Oko sokolovo“, odnosno sistem Skenkar koji bi, s jedne strane, trebalo da reši problem nepropisnog parkiranja, a s druge, da na efikasniji način reši problem (ne)plaćanja parkiranja na obeleženim i uređenim parkinzima u gradu.   Skenkar bi, bar prema rečima nadležnih, trebalo da reši i problem zaustavljanja vozila na mestima […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  I Zrenjanin dobio „Oko sokolovo“: Skenkar rešava problem nepropisnog parkiranja

  I Zrenjanin je dobio svoje „Oko sokolovo“, odnosno sistem Skenkar koji bi, s jedne strane, trebalo da reši problem nepropisnog parkiranja, a s druge, da na efikasniji način reši problem (ne)plaćanja parkiranja na obeleženim i uređenim parkinzima u gradu.

   

  Skenkar bi, bar prema rečima nadležnih, trebalo da reši i problem zaustavljanja vozila na mestima određenim za parkiranje osoba sa invaliditetom.

   

  Uvođenje ovog sistema, koji već postoji u nekoliko gradova, najavljeno je još krajem 2021. godine. No, da bi snimanje kamerom, instaliranom na krovu automobila, i počelo, bilo je potrebno mapirati parking mesta, nabaviti softver i prilagoditi određene gradske odluke.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Potrebni ugostiteljski radnici za rad na hrvatskom primorju

   

  Na poslednjoj sednici Gradskog veća dato je zeleno svetlo za start Skenkara. Javno komunalno preduzeće „Pijace i parkinzi“ već je nabavilo vozilo, a reč je o Škodi Fabiji.

   

  Osim Skenkara i opreme za ovo vozilo, planira se i kupovina novog „pauka“. To znači da za vozače koji se nepropisno parkiraju ili ne plaćaju parkiranje nastaje potpuno nova situacija.

   

  skenkar

   

  Kako funkcioniše Skenkar?

   

  Vozilo izađe na teren, snimi situaciju, zatim softver to obradi i korisnicima koji nisu platili parkiranje stiže kazna. Kao i do sada, vlasnik ima mogućnost da kaznu plati u roku od osam dana a, ukoliko je ne plati u tom roku, pokreće se postupak prinudne naplate.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Raspisan novi konkurs za posao: Potrebni vozači C kategorije

   

  Od pre izvesnog vremena, taj posao rade posebne agencije, o čemu je portal zrenjaninski.com već pisao.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 10

  1. Predmeti za naplatu kazne i dalje će biti ustupljeni advokatima iz Paraćina i Beograda. Bi će to još unosnija zarada za advokatske kancelarije.

  2. Ovu vlast ne interesuje narod već samo razmišlja kako da Globi narod ,treba ih što pre namiriti,voda na prvo mesto.

  3. Naprednjacka govna nemilice trose pare koje su nam pokupili od naplate poreza.Poludebilni zrenjaninci ce verujem opet ukazati poverenje ovom nepismenom olosu koje vodi grad.Pre samo nedelju dana su dali 100 000 evra narodnih para onoj gamadi u mantijama.Zrenjaninska bolnica nema potrebne uredjaje,a za ova sranja se uvek nekako nadje lova

  4. Super! To je ono što treba zrenjanincima. Što više kamera po gradu, oči sokolove, pauci… Juče u N. Pašića troje policijskih automobila pišu prijave. Inspekcije svakojake vršljaju. Tako nam i treba. A vod!? Netreba. A obilaznica?! Netreba. A gumara? Treba. A krkljanac kod avalske pumpe treba. Trg beskorisni? Treba. Bilbordi za vakcinaciju? Takođe trebaju… Zrenjaninci kao da su najveći krimosi..

   1. Problem sa parkiranjem se rešava parkingom!!! Broj vozila u Zrenjaninu je porastao troduplo za deceniju, a nema ni jedan novi parking! Zidaju se zgrade sa svega nekoliko parking mesta i naravno da će biti problem! Oko Avala pumpe stavili semafor! Eeee, na 50m od kružnog toka semafor, samo u Zrenjaninu! A murija, samo piši kazne!
    Naplata parkinga, advokat iz Paraćina?! Zar nema u Zrenjaninu advokata koji to može da sastavi?!!! E moj Zrenjanine, otišao si u k…. odavno!

  5. Obeležite baš svuda mesta za parkiranje, redovno ih šrafirajte, da se to vidi. Bezobrazluk za jedan auto na dva parking mesta rešite. Mada, mogli bi inadležni da nam sjaše sa grbače pa ukinu parking naplati. A moguće je!

  6. U Sarajlijinoj ulici gde je obelezena tabla za parkiranje osoba sa invaliditetom a neobelezena na asfaltu. Uz to parking mesto ka trotoaru rupa velicine kolica NEOBELEZENA!! U koji pesak moze da upadne a invalidsko mesto nefunkcionalno!!!
   Bitno da oko sokolovo snima…

   1. Upravo zbog te ulice plaćamo 15.000 kaznu, jer nismo uplatili 1.000, inace je bila subota skoro 1 sat popodne kada nismo produžili parking. A opomenu nismo dobili, sve je stiglo zajedno u koverti, i opomena na 6.000 koje je istekla i putni nalog na navedenu cifru. Po savetu, ako uložimo prigovor i odbace plaćamo jos 13.000. Ako se žalimo da nismo primili opomenu, a nismo, sledi sudski postupak koji traje i opet plaćamo ročišta tako da sličnu sumu novca dajemo uz ogroman nepotreban stres. Ukoliko navedemo da nije vlasnik vozač opet suđenje i troškovi. Tako da, sve su smislili da ti uzmu novac. Ovaj način je pokvaren i čisto uzimanje novca. Pri tom, smo uredno registrovali auto. Mislim da treba o ovome više da se piše, građani nisu dovoljno informisani i upozoreni.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Foto dana