• Gradska vlast odobrila korekciju cena: Poskupljuje odvođenje otpadnih voda

  Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su na današnjoj sednici usvojili izmene i dopune programa poslovanja JKP „Vodovod i kanalizacija“ za ovu godinu, kojima je predložena korekcija cena usluga odvođenja otpadnih voda.   Cena otpadne vode će za građane sa dosadašnjih 30,03 dinara po metru kubnom biti povećana na 49,25 dinara. Takođe, ustanove i ostale organizacije će […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gradska vlast odobrila korekciju cena: Poskupljuje odvođenje otpadnih voda

  Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su na današnjoj sednici usvojili izmene i dopune programa poslovanja JKP „Vodovod i kanalizacija“ za ovu godinu, kojima je predložena korekcija cena usluga odvođenja otpadnih voda.

   

  Cena otpadne vode će za građane sa dosadašnjih 30,03 dinara po metru kubnom biti povećana na 49,25 dinara. Takođe, ustanove i ostale organizacije će otpadnu vodu umesto dosadašnjih 57,08 dinara plaćati 93,61 dinar. Za privredu će, umesto 67,59 dinara, koštati 110,85 dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Vina Dragić dobila tri medalje na najuticajnijem vinskom takmičenju na svetu!

   

  U JKP „Vodovod i kanalizacija“ kažu da je korekcija cena neophodna. Odluku pravdaju time da je potrebno unaprediti postojeću mrežu, a u skladu „sa trenutnim stanjem cena na tržištu svih najvažnijih činioca“. Kako se navodi u izmenama i dopunama programa poslovanja, preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ od 2015. nije menjalo cene usluga isporuke vode, dok je cena odvođenja otpadne vode korigovana jednom, i to 2018. godine, ne prateći rast cena na malo. To direktno smanjuje mogućnosti neophodnog ulaganja u infrastrukturu, dodaju u preduzeću.

   

  „Iako se godišnje na servis i kupovinu fekalnih pumpi izdvajaju milionski iznosi, sa trendom rasta cena novih pumpi i rezervnih delova, ovaj iznos se mora uvećati u narednom periodu, kako bi se zadovoljile potrebe održavanja i unapređenja kanalizacione mreže“, objašnjavaju u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

   

  Uvodi se nova stavka

   

  Ovom odlukom je predviđeno i da se ukine fiksni deo za vodovodni priključak i uvede nova stavka – fiksni deo za pogonsku spremnost sistema. On će iznositi 98,08 dinara za vodomer prečnika tri četvrtine. Fiksni deo koji je ukinut je koštao 39,55 dinara.

   

  „Sredstva iz ove stavke koriste se za unapređenje sistema vodosnabdevanja, kako u gradu, tako i u selima“, objašnjavaju u „Vodovodu i kanalizaciji“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Maštaš o EGZOTIČNOM PUTOVANJU? Preuzmi KARTE i uputi se u MEKSIKO!

   

  Cena vode ovim izmenama i dopunama nije menjana. Nju će Zrenjaninci i dalje plaćati 29,36 dinara bez PDV-a po kubnom metru. Za privredu ona iznosi 69,29 a za ustanove i ostale organizacije 62,24 dinara.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 7

  1. A kad će građani konačno dobiti čistu vodu?Ne znamo više gde sa silnim balonima…Posle će biti problem što se sve zagađuje plastičnom ambalažom…Neki skupljaju i prodaju, ali mnogo toga se i baca na sve strane.Kultura na zavidnom nivou.

  2. A koju mi to drugu vodu imamo sem otpadne i neupotrebljive ,znači naplaćuju nam dupo istu vodu – otpadnu

  3. Poskupljenje od 65%, a plate se ne povećavaju? ! Sramota za državu! Ljudi sve lošije žive, a ovamo smo „ekonomski tigar“. 20 godina nemamo vodu, a svi ćutimo i trpimo ovaj bezobrazluk.

  4. A, ZRENJANINSKI „BISERI“, PORED „NE VRAĆAMO KUSUR“, U SAOBRAĆAJU, JE I NAPLAĆIVANJE „KANALIZACIJE“, I AKO NISTE PRIKLJUČENI NA ISTU!!!
   BLAGO NAMA S VAMA!
   PREKOR IZ ELEMIRA!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad