• GRADSKA TOPLANA: OD OKTOBRA POSKUPLJUJE PRIRODNI GAS

  ZRENJANIN – Od oktobra će poskupeti prirodni gas, saopštili su iz JKP „Gradska toplana“ u Zrenjaninu. Saglasnost na više cene gasa za javno snabdevanje dao je Savet Agencije za energetiku Republike Srbije na sednici koja je održana juče.     Kako kažu u „Gradskoj toplani“, za najveći broj potrošača reč je o minimalnom povećanju cena. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  GRADSKA TOPLANA: OD OKTOBRA POSKUPLJUJE PRIRODNI GAS

  ZRENJANIN – Od oktobra će poskupeti prirodni gas, saopštili su iz JKP „Gradska toplana“ u Zrenjaninu. Saglasnost na više cene gasa za javno snabdevanje dao je Savet Agencije za energetiku Republike Srbije na sednici koja je održana juče.

   

  toplana

   

  Kako kažu u „Gradskoj toplani“, za najveći broj potrošača reč je o minimalnom povećanju cena.

   

  Za kategoriju male potrošnje i za kupce na mreži od 6 do 16 bara, cena je veća za jednu paru i sada iznosi 32,57 dinara za kubni metar.

   

  Najveće promene su u tarifi „kapacitet“ za kupce na vanvršnoj potrošnji kako na mreži do 6 bara, tako i na mreži od 6 do 16 bara. Tu su sniženja cena osetna, te na mreži do 6 bara gde je cena umesto nekadašnjih 130,81 sada 74,90 din/m³/dan/godina, dok je na mreži od 6 do 16 bara cena snižena sa 111,38  na 63,92 din/m³/dan/godina.

   

  Ravnomerna potrošnja tarifu „kapacitet“ na mreži do 6 bara sada plaća 159,17, umesto 158,84 din/m³/dan/godina, a na mreži od 6 do 16 bara cena je 135,84 umesto nekadašnjih 135,24 din/m³/dan/godina.

   

  Neravnomerna potrošnja na mreži do 6 bara umesto dosadašnjih 186,87 plaća 187,26 din/m³/dan/godina, a na mreži od 6 do 16 bara cena za ovu tarifu sada iznosi 159,80 namesto 159,11 din/m³/dan/godina. Tarifa „naknada po mestu isporuke“ ostala je ista za sve kategorije kupaca.

   

  Nove cene primenjivaće se od 2. oktobra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad